Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Argán olaj az egészséges, szép, fényes hajért – 2. rész

Cikksorozatunk előző részében átvettük, hogyan is használhatod az argánolajat a száraz és a töredezett hajra, most pedig nézzük, miként is vethetsz véget az idegesítő hajhullásnak.

 

Állítsd meg a hajhullást!

Ha a hajhullás rémálma veszi el a jó hangulatodat reggelente, mikor tükörbe nézel, fésülködés közben, akkor jó hírünk van. Rendszeres és alapos hajpakolással orvosolhatod magad is ezt a problémát. Három megoldást javasolunk, eldöntheted, melyik a számodra megfelelő!

 

A) Gyér, ritka hajat feléleszti az argán olajos kényeztetés, előbb azonban, hogy az antioxidánsok be tudjanak épülni, alapos tisztítása szükséges a fejbőrnek. A folyamatosam elhaló hámsejteket szennyeződéseket el kell távolítani, hogy a méregtelenítés által a bőr segítse a hajnövekedést. Rhassoul agyaggal kend be a fejed, majd vízzel öblítsd le alaposan, majd ha ez megvan, törölközővel töröld szárazra! Megint áztasd be a tenyered argánnal és a korábban leírt módon a nedves fejbőrbe masszírozd, 10-15 percig. Ezt már ne öblítsd! 2-3-szor egy héten ismételd, amíg elégedett nem leszel a hatással.

 

B) Most egy kissé bonyolultabb, ám annál hatásosabb hajpakolási módot mutatunk be. Ha az argánt, de más később bemutatott olajakat is hozzá kevered bizonyos anyagokhoz, akkor ezek az anyagok segítik egymás hatását, és erősítik a gyógyulást. Egy tálkába keverj össze két egész tojást, joghurtot, tegyél bele hat evőkanál kézmelegargánolajat. Ezt a masszát vidd fel, masszírozd be, juttasd el mindenhová, majd tedd fel a műanyag fürdősapkát, (esetleg fólia is megteszi) és úgy 40-50 percig tartsd fenn. Majd alaposan öblítsd le meleg vízzel! Fontos az alaposság, mert zsírossá válhat a haj, ha nem lesz tiszta.

 

C) Bizonyítottan helyreállítja a sérült hajat, fejbőrt, a forró olajos kezelés! (Balesetek elkerülésére, nem az olaj forró, csak a kezelés!) Tincsenként kend be a hajad, majd keress „forró” megoldást! Fürdő sapkát tegyél a fejedre és, vagy burás hajszárító alá ülj be, vagy szaunába, vagy olyan fürdőszobába, ahol tudod a meleget biztosítani. Lehet kicsit macerás, de a meleg hatványozottabban segíti a felület regenerélódását

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk