Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Gyerek-naptejek - gyakran ismételt kérdések

Ha nem tudsz dönteni, hogy mi alapján válassz gyerek naptejet, akkor az alábbi bejegyzéssel segítünk Neked a választásban.

 

Milyen naptejet válasszak 6 hónap alatti babának?

 

Alapszabály, hogy 6 hónap alatti baba minél kevesebbet legyen direkt napsütésben. Ha mégis szükséges napvédelem, akkor a Wooden Spoon naptejet ajánljuk, mivel olajokon és vajakon kívül, csak cink-oxidot tartalmaz. A másik ajánlatunk a Biola terméke, mivel az is csak növényi összetevőket tartalmaz. Nagyon halvány barna színű, de így még magasabb védelmet nyújt. 
 
Milyen naptejet válasszak, érzékeny bőrű, ekcémás gyereknek?

 

Mivel az érzékeny vagy ekcémás bőr sokféle anyagra, akár a parfümökre is reagálhat, a legtisztább összetételű naptejet javasoljuk, amiben nincs semmilyen hozzáadott parfüm, illatanyag (akár természetes sem), a Wooden Spoon termékét.
 
Fizikai védelemmel rendelkező naptejet keresek, melyik márkák ilyenek?

 

Valamennyi gyerek naptejünk fizikai fényvédelemmel rendelkezik
 
Jól kenhető naptejet keresek, melyiket ajánljátok?

 

A fizikai fényvédelem miatt a legtöbb árult naptejnél szükséges az alapos eloszlatás, de cserébe elkerülöd a gyakran hormonrendszer működésébe beavatkozó kémiai fényvédőket. 
 
Spray formátumú naptejet keresek, árultok ilyet?


Nem árulunk spray naptejet, mivel a bőrre kenve teljesen biztonságos fizikai fényvédő a titanium dioxid belélegezve már ártalmas lehet. Sprayzés közben pedig esetlegesen belélegezhettek részecskéket. Mi hiszünk abban, hogy nem kockáztatunk, és inkább nem forgalmazunk ilyen termékeket.
 
Melyik naptejet ajánljátok, amit vízben, strandoláskor is használhatunk?


A Lavera annyira stabil réteget képez, hogy még fürdés után is fennmarad. Persze azért ha kijöttetek a vízből, mindenképp kend be a gyerekeket megint. 

 

A Zöldgondoskodás naptej tesztje is segíthet a választásban, olvasd el ITT.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk