Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr baba fürdetők és gyerek tusfürdők

Natúr baba és gyerek fürdetők, tusfürdők: Minden fürdető terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétellel kerülhetnek be az áruházba! Ezekben a termékekben nem találsz SLS-t, SLES-t, ALS-t, SCS-t és CAPB-t, valamint parabéneket, phenoxyethanolt és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

Kínálatunkban csak a legjobb babafürdetők és baba, illetve gyerek tusfürdők találhatóak meg. A babafürdetés az egyik legfontosabb módja a babák bőrének ápolására. S mivel nap mint nap érintkezik a babák bőre a fürdető termékekkel, ezért nem mindegy, hogy milyen összetevőkből készült. Az átlagos online bababoltokhoz képest nálunk csak a legjobb bio és natúr alapanyagokból készült babafürdetők és gyermek tusfürdők találhatóak meg.

Rendezés:

Bio babafürdetők és natúr gyerek tusfürdők

Az ideális babafürdető szerintünk tápláló natúr és bio minőségű növényi olajokat és bőrnyugtató, tápláló összetevőket tartalmaz, valamint illatmentes, vagy pedig allergénmentes parfümöt tartalmaz. Mivel az illatok nem adnak hozzá egy baba fürdető hatásához, ezért fontos, hogy legalább problémát ne okozzon. Ahogy a felnőtt kozmetikumoknál, úgy a gyerek fürdetőknél, tusfürdőknél is oda kell figyelni az összetételre, sőt, a gyerekek érzékeny bőre miatt még jobban odafigyelve. 

Sajnos a hagyományos, a védőnők által is ajánlott, patikákba is kapható újszülött fürdetők igen kevés szempontból tekinthetők megfelelőnek. Az ilyen átlagosnak mondható csecsemő fürdetők a legtöbb esetben tartalmaznak 

  • valamilyen hormonkárosító és allergizáló parabént
  • olyan kőolajszáramzékot (pl. vazelin, paraffin), ami vízzáró réteg képez a bőrön, így megakadályozva a bőr légzését
  • alkoholt, melyek közül az etil-alkohol a legproblémésább, mivel könnyen felszívódik. s könnyen átjárhatóvá teheti, valamint irritálhatja a babák bőrét

A drogériákban is kapható hétköznapi márkák esetében további kockázati tényezők jelennek meg, ugyanis 

  • tisztító hatásukat jellemzően olyan zsíroldó jellegű tenziddel (mint az SLS, SLES, ALS, SCS, CAPB) fejtik ki a babafürdetők, ami gyakran irritáló, allergizáló hatású lehet
  • az újszülött fürdetők szintetikus parfümöt is tartalmazhatnak, melyek nagyon gyakran valamilyen allergén hatású összetevővel rendelkeznek
  • a szintén az élvezeti faktort erősítő színezékek is potenciális veszélyforrást jelenthetnek a csecsemő fürdetőkben az allergén hatásuk miatt
  • a gyerek fürdetőkben is megtalálható hagyományos tartósítószerek sajnos nem ritkán hormonkárosító hatással rendelkeznek (pl. a parabének)

Láthatjuk, hogy ugyanazok a problémák merülnek fel a babafürdetőknél is, mint a felnőtt termékeknél, sajnos még nem biztonságosabb a gyerek és baba kozmetikumok összetétele, mert nekik készül. A kisbabák bőre és immunrendszere még nincs teljesen kifejlődve, megerősödve, s gyerekkorban később is igen érzékeny még a bőrük. Így nagyon fontos, hogy a hormon-rendszerük olyan külső behatásoktól és veszélyforrásoktól mentesen fejlődjön, amik a bőrön keresztül felszívódva kerülnek a gyerekek szervezetébe. A szülő felelőssége, hogy olyan babafürdetőt és gyerek tusfürdőt válasszon, aminek megfelelő az összetétele, de nem mindenki kémikus. Viszont a natúr és bio babafürdetők biztos támpontot jelenthetnek a babák és gyerek biztonságos tisztálkodásában.

A natúr babafürdető vagy a bio babafürdető azzal érdemli ki egyik-másik jelzőt, hogy az egyes fő összetevői képviselnek ilyen minőséget, amit gyakran valamilyen hivatalos tanúsítvány is igazol. Egy ideális természetes babafürdető annyira tiszta összetételű, s annyira alacsony allergiás vagy irritációs kockázatot jelent, hogy az ekcémás babának is tökéletes választás. A bio babafürdetők is illatmentesek és színezékmentesek, gyengéden tisztító tenzidet tartalmaznak és egyszerű, növényi alapú összetevőkkel rendelkeznek.

Azonban hiába bio vagy natúr egy újszülött fürdető, a benne lévő növényi alapanyagokkal is jó finoman bánni, a kevesebb néha több elve alapján az allergiás kockázat is kisebb, ha nincs annyi összetevő. Azonban ha azt látjuk, hogy az adott mindenmentes baba fürdetőben vagy gyerek tusfürdőben található a nyugtató hatású kamilla, aloe-vera, körömvirág hármasa közül legalább egy, akkor nyugodtak lehetünk, jól választottunk.