Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Bio és natúr naptejek babáknak, gyerekeknek - Biola

A Biola magyar tulajdonú családi cég tanúsított biokozmetikumokat gyárt minden bőrtípus ápolására. Több mint 25 éves hatóanyag és termékfejlesztési tapasztalattal a hátuk mögött környezetbarát technológiával készítik termékeiket, melyekre 12 hónapos szavatossági időt biztosítanak szintetikus konzerválószerek használata nélkül. Termékeik a bőranyagcserét támogató hatású természetes összetevőkkel készülnek, használatuk során az összetett bioaktív hatóanyagcsoportok biztosítják a szépítő bőrápolást. Termékik nem tartalmaznak - paraffinolajat és paraffinszármazékokat - SLS-t (Sodim-Lauryl-Sulfate) - szintetikus színezékeket - szintetikus illatanyagokat - parabén-típusú konzerválószereket - izotiazolin-származékokat tartalmazó konzerválószereket - propilén-glikolt, butilén-glikolt, mint hidratáló anyagot - petrolkémiai/ásványolaj-ipari anyagokat - alumínium-tartalmú szintetikus vegyületeket - állati eredetű glicerint - nélkülözhető töltő- és adalékanyagokat. Nem végzetek tesztelési kísérleteket állatokon. Alapanyagaik GMO-mentesek. Ionizáló sugárzást nem alkalmaznak tartósítási célból sem. A termékek döntő többsége 100 százalékig vegán.

Rendezés:

Természetes naptejek gyerekeknek, fizikai fényvédők babáknak

A kisbabáknak és gyerekeknek is szüksége van a fényvédelemre, a nap az ő bőrükre is hatással vannak a nap sugarai, sokkal jobban, mint a felnőttek esetében. A baba naptej használata azért nagyon fontos, mert az újszülöttek bőre még nem termelt elegendő melanint ahhoz, hogy megóvja a nap káros sugaraitól. Persze a legjobb, ha nem, vagy csak igazán keveset éri direkt napsugárzás a babák, gyerekek bőrét, ezért elsősorban az árnyékolást és a megfelelő ruhadarabokat ajánljuk. A babakocsiban vagy kis egy kis (strand)sátorban biztonságban tudhatod a gyermeked, ami a sűrű szövésű, mégis laza ruhákkal, sapkákkal karöltve megfelelő védelmet biztosít.

Szerintünk a legjobb naptej babáknak és a legjobb naptej gyerekeknek csak az a készítmény lehet, ami fizikai fényvédelmet biztosít és natúr, bio összetevőkből áll. A hagyományos naptejek nagyon sok kémiai anyagot, akár hormonkárosító összetevőket is tartalmaznak, melyek károsak lehetnek gyermeked számára. Ezzel szemben egy bio vagy natúr minősítésű fizikai fényvédő gyerekeknek mechanikai védelmet nyújtanak, s közben nem kell aggódni a káros hatások miatt. Egy jó naptej babáknak mechanikai védelmet nyújt, azaz olyan ásványi részecskéket tartalmaz, amik visszaverik a bőrt érő napfényt és a káros UV-sugarakat. A kínálatunkban található összes gyerek naptej ilyen fizikai fényvédelemmel rendelkezik, kiegészülve olyan természetes alapanyagokkal, növényi olajokkal és vajakkal, amik táplálják és hidratálják is a gyerekek érzékeny bőrét.

Az ideális naptej babáknak nem biztos, hogy magas faktorszámú kell, hogy legyen. Két probléma merülhet fel vele kapcsolatban. Az egyik hamis biztonságérzetet ad, ami miatt hajlamosak lehetünk túl sokáig hagyni gyermekünk a napon játszani. A másik pedig az, hogy a legjobb naptej gyerekeknek sem nyújt védelmet a bőrünkre és szervezetünkre is nagy hatással lévő UV-A sugárzással szemben, csak az UV-B sugaraktól óvja a bőrt. Egy 50 , vagy magasabb faktoros (SPF) gyerek naptej helyett inkább használjuk gyakrabban a meglévő készítményünket.

Allergiás reakciót azonban bármelyik baba naptej ki tud váltani a babák érzékeny bőrén, így először mindig érdemes bőrpróbát csinálni egy apró bőrfelületen. A legjobb fényvédő babáknak csak nagyon kevés, lehetőleg természetes növényi alapanyagot tartalmaz, s nincsenek benne oda nem való ártalmas, de legalábbis problémás összetevők. Ezért ha baba naptejet, vagy gyerek naptejet vásárolsz, akkor mindig nézd át az összetevők listáját (INCI), s ha az alábbi összetevőkből tartalmaz akár egyet is, akkor inkább tedd vissza a polcra:

  • Hormonrendszert befolyásoló kémiai fényvédők: Homosalate Octyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Octinoxate, Oxybenzone, Benzyl Salicylate, Phenyl Salicylate, Octyl Salicylate, 3-(4-Methylbenzylidene) Camphor, 3-Benzylidene Camphor, Benzophenone-3, Octyl-Dimethyl-PABA
  • nano Titanium Dioxide: belélegezve veszélyes (a spray fényvédők kerülendők!)
  • A-vitamin származék: Retinyl Palmitate
  • Egyéb káros anyagok: parabének, BHT
  • Mesterséges parfümök, színezékanyagok, tartósítószerek