Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr szúnyog- és kullancsriasztók babáknak és gyerekeknek

Natúr szúnyog- és kullancsriasztók kisbabáknak és gyerekeknek: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a rovar riasztókban nem találsz parabén-t és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb, az érzékeny baba- és gyerek-bőrre is használatos természetes kullancs- és szúnyogriasztók natúr növényi összetevőkkel. A kullancs ellen és a szúnyog ellen a hatásos és egyben biztonságos megoldást a natúr és bio riasztók nyújtják.

Rendezés:

Természetes kullancsriasztók és szúnyogriasztók gyerekeknek, babáknak

A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb a felnőttek bőrénél, így minden környezeti hatásra erősebben reagál, így a szúnyogok és a kullancsok csípésétől is fokozott mértékben kell óvni. Ahogy a napvédelem esetében, a rovarok elleni védekezés terén is a leghatásosabb, ha fizikai gátat képezünk gyermekünk bőre és a külső behatás között. A kullancsoktól és a szúnyogoktól is az védi meg a gyerekek bőrét a legjobban, ha megfelelően választott ruhákban engedjük ki a szabadba. Így a kullancsok nem tudnak megtapadni a lábukon, kezükön, s a szúnyogok is csak kisebb felületet érnek el. Mivel teljeskörű védelmet ez sem jelent, ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél kullancsriasztó gyerekeknek és a szúnyogriasztó babáknak.

A hagyományos rovarriasztók esetében viszonylag kis mozgásterünk van, leginkább a fő hatóanyagok mentén tehetünk különbséget közöttük. Egy átlagos kullancsriasztó babáknak vagy egy olcsó szúnyogriasztó gyerekeknek szintetikus összetevőkkel rendelkezik, amik egy alap kockázati tényező jelentenek, lévén könnyen allergizálják a gyerkek érzékeny bőrét, vagy mert kevéssé ismertek a hosszútávú hatásaik. 

  • A legelterjedtebb a DEET, ami egy hatásos rovarriasztó szer, de ismert kockázata, hogy allergiás reakciókat válthat ki, s nagyon ritkán, de negatívan hathat az idegrendszerre is. Gyerekek számára engedélyezett kullancsriasztó és szúnyogriasztó spray-ben való használata, de alacsony koncentrációban és napi 1-2 alkalommal, fél éves kor alatt viszont egyáltalán nem ajánlott. 
  • A Pikaridin egy biztonságosabb összetevő, allergiamentes hatóanyaga lehet egy baba szúnyogriasztónak vagy baba kullancsriasztónak. Viszonylag újabb, így nem olyan népszerű összetevő, ezért a hosszútávú hatásmechanizmusa kevésbé ismert.
  • Sok babáknak ajánlott szúnyog és kullancsriasztó tartalmazza a széles körben elterjedt hatóanyagot, az IR3535-t, ami egy a természetben is előforduló vegyület szintetikus változata. A szemeket erősen irritálhatja, ellenben jelenlegi ismereteink szerint nem rendelkezik egyéb egészségügyi kockázattal.

Egy természetes szúnyogriasztó gyerekeknek vagy egy bio kullancsriasztó gyerekeknek azonban növényi olajokat és illóolajokat tartalmaznak. A leginkább alkalmazott összetevő az eukaliptuszból készült olaj és olaj-koncentrátum, de hatásos és ismert alapanyag a citromos eukaliptusz, a geránium rózsa, a levendula és a citromfű is. A babáknak ajánlott szúnyogriasztó és kullancsriasztó spray-kben található eukaliptusz egyik vegyülete riasztja a rovarokat, így természetes alternatívát jelent a szintetikus riasztókkal szemben. Azonban hatásuk rövidebb, mintegy 3-4 órán keresztül fejtik ki a hatásukat, viszont nem limitált a használata. 

Az eukaliptuszos szúnyogriasztó babáknak spray használati utasítását mindig ismerjük meg, ahogy az összetevőket is böngésszük át. Mindig végezzünk bőrpróbát a növényi olajos kullancsriasztó babáknak spray használata előtt, mivel nem csak az eukaliptusz, de az egyéb növényi olajok, illóolajok is válthatnak ki allergiás reakciókat a babák bőrén, ami különösen 1 éves kor alatt rendkívül érzékeny.

Nem ajánljuk a rovarriasztó spray használatát 6 hónaposnál kisebb gyerekeken, hiába is van ráírva a csomagolásra, hogy baba szúnyogriasztó vagy baba kullancsriasztó. A legjobb a fizikai védelem, a hálók, vásznak, megfelelő ruházat választása. Ha mégisl valamilyen szúnyog és kullancsriasztót babáknak használata mellett döntünk, akkor érdemes természetes készítményt választani. Minden esetben fontos elolvasni, hogy milyen korú gyerekeknek ajánlják. Kisebb babáknál jobb inkább a ruhájukra fújni a spray-t, a nagyobbaknál pedig a hajlatokba és a fül mögé felvinni a saját kezünkről. Az alkoholos oldatú, azzal tartósított baba szúnyogriasztó kerülendő 6 hónapos kor alatt, az alkoholmentes baba kullancsriasztó viszont jelentősen kisebb kockázatot jelent.