Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Baba és gyerek fogkrémek fluorid-mentesen

Natúr gyerek fogkrémek: Minden fogkrémet gondos és szakértő válogatunk, csak a megfelelő összetétellel kerülhetnek be az áruházba! Kínálatunkban csak és kizárólag fluoridmentes gyerek fogkrémek találhatóak meg a legjobb bio és natúr alapanyagokból. Ezekben a fokrémekben nem találsz továbbá SLS-t, SLES-t, parabéneket és triklozánt, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A nálunk kapható fogkrémek babáknak és gyerekeknek is használhatóak, kizárólag biztonságos összetevőket tartalmaznak, így lenyelve sem okoznak problémát. A baba fogmosást megkönnyítik a kellemes gyümölcsös ízben is kapható fogkrémek, így kisebb lesz az elutasítottság, s örömtelibb a fogápolás a gyermekek számára.

Rendezés:

Fluoridmentes gyerek fogkrémek

A fluoridmentes gyerek fogkrémek elsősorban természetes összetevők felhasználásával fejtik ki a tisztító hatásukat. A fluorid mentes gyerek fogkrémek alapját kizárólag natúr és bio minősítésű gyógynövények, valamint különféle természetes anyagok adják. A növényi alapanyagok felerősítik a gyerek fogkrémek tisztító hatását, s egyúttal kellemes leheletet, valamint zavaróan gyógynövényes, vagy éppen gyümölcsös ízt biztosítva.

A legjobb fluoridmentes fogkrém gyerekeknek csupa természetes alapanyagokat tartalmaz, bio és natúr minősítésű növényi olajokat, kivonatokat, s gyógynövényeket. A tisztító hatású összetevők esetében azonban érdemes odafigyelni, hogy melyik natúr összetevő van a természetes gyerek fogkrémben. A két legelterjedtebb ilyen összetevő a szilica és a kalcium karbonát (mészkő), azonban míg az első durvább szemcséjű, erősebb súroló hatású, míg utóbbi jóval gyengédebben tisztít. A szilica, más néven kovasav könnyebben felsérti a gyerekek lazább fogzománcát, de megfelelő odafigyeléssel nem okozhat gondot. Azonban mindkét hatóanyagról elmondható, hogy hatásosan távolítják el a lepedéket, és segítenek a fogkő valamint az elszíneződések kialakulásában.

Ahogy a felnőtt fogkrémek esetében, úgy a gyermek fogkrémeknél is felmerül a kérdés, hogy a fluoridos vagy a fluoridmentes a jó választás. A fluorid vagy fluor régóta a hagyományos gyerek fogkrémek egyik alapanyaga, mivel pozitív hatással van a fogakra, védi és erősíti a fogzománcot - legalábbis a gyártók szerint. Az utóbbi időben viszont kutatások sorát végezték ebben a témában, s egyre többen vitatják, hogy valóban hasznos összetevője-e gyerek fogkrémeknek a fluorid, vagy éppenséggel káros. Bár kis mennyiségben nem olyan veszélyes és mérgező, de így is elegendő lehet az olyan problémák kiváltására, mint hormonrendszert érintő negatív hatások, a pajzsmirigy- és tobozmirigy-problémák, vagy épp a gyerekek esetében felmerülő alacsonyabb IQ-szintet okozó elváltozások kialakulása.

Kevésbé ismert tény, hogy a gyerek fogkrémek összetevői a száj nyálkahártyáján keresztül felszívódva, a szervezet méregtelenítéséért felelős máj megkerülésével bejuthatnak a véráramba. Ezért fontos, hogy természetes, fluoridmentes fogkrém gyerekeknek ne tartalmazzon olyan kockázatos összetevőket, amiket a hagyományos, fluoridos gyerek fogkrémek igen, s amelyek veszélyként fenyegetik a gyermekünk egészségét rövid, vagy hosszú távon.

Az átlag gyerek fogkrémek is erősen habosodnak használat közben, ami az SLS (Sodium Lauryl Sulfat) hatására történik, ami egy erősen tisztító hatású tenzid, nagyobb koncentrációban maró hatású (nem véletlenül használják ipari zsíroldónak). Viszont az a gond vele, hogy könnyen átjárhatóvá teszi a száj nyálkahártyáját, amin keresztül rémisztően könnyen felszívódnak a káros hatóanyagok.

  • A gyerekek hormonrendszerére a tartósítószerként használt parabének jelentenek komoly veszélyt, de elképzelhetetlen, hogy tartalmazza egy fluoridmentes fogkrém gyerekeknek.
  • A gombaölő és antibakteriális hatású triklozán szintén veszélyforrás gyermekek hormonrendszerére, de az immunrendszerükre is.
  • Az SLS-hez hasonlóan habosító, továbbá emulgeáló hatású PEG-ek is károsítják a fogínyt és a nyálkahártyát.
  • Érdemes kerülni a gyerek fogkrémek esetében az édesítőszereket is, melyek megzavarják az agy önszabályozó mechanizmusát.
  • A fluoridmentes gyerek fogkrémekben is olykor előfordulló színezékek is problémásak lehetnek, sokat összefüggésbe hozták már asztmás vagy allergiás megbetegedésekkel, sőt, akár a rákkockázat növelésével is.

A legjobb fluorid mentes fogkrém gyerekeknek olyan növényi alapanyagokkal egészíti a tisztító hatású összetevőket, melyek jótékony hatások sorával támogatja használója egészségét. A hagyományos népi gyógyászatban elterjedt zsálya főleg gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonsága miatt gyakori összetevője a fluoridmentes gyerek fogkrémeknek. A fluoridmentes gyerek fogkrémek igen gyakori összetevője a teafaolaj, ami antioxidáns és fájdalomcsillapító hatásával támogatja a fogak egészségét. A gyulladáscsökkentő kamilla és a bíbor kasvirág is közkedvelt alapanyaga a natúr gyerek fogkrémeknek. A ratanhia és a mirha kivonatai fertőtlenítő hatásúak, erősítik és ápolják a száj nyálkahártyát. A fluorid mentes természetes gyerek fogkrémekben pedig a leggyakrabban a fodormenta és a borsmenta felel a friss leheletért és a kellemes ízért.