Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr és bio ránctalanító arckrémek érett bőrre

Natúr arckrémek és ránctalanító krémek érett bőrre: A bőr öregedési folyamata már 20 éves korban megkezdődik, ezért már 35 éves kortól érdemes valamelyik ránctalanító krémet alkalmazni. A nálunk megtalálható ránctalanító krémek nem tartalmaznak aggályos összetevőket, részben vagy teljes egészében bio, organikus forrásból származnak.

Amit biztosan nem találsz az összetevők között: kőolajszármazékot, hormonkárosító tartósítószereket pl. Parabént, BHA-t, BHT-t. (bővebben itt olvashatsz az összetevőkre vonatkozó garanciánkról). 

A kínálatunkban találsz retinolos ránctalanító krémet, hialuronsavas arckrémet, vagy megoldást a pigmentfoltok, a mitesszerek, mély ráncok ellen, ami biztos: törekszünk arra hogy minél több magyar, bio és valódi növényi összetevőket tartalmazó ránctalanító krémet találj meg nálunk!

Rendezés:

Ránctalanító krém: miért van rá szükségem?

A bőr öregedésének folyamata már 20-as éveidben beindul, ezért gyakorlatilag itt beindul a folyamat ami a ráncokhoz vezet. Csökken a bőröd kollagéntartalma, hialuronsav tartalma. Eközben (különösen ha nem használsz megfelelő fényvédelmet) folyamatosan károsodik a bőröd: károsítja az UV sugárzás, a városi légszennyezés vagy a nem megfelelően kiválasztott kozmetikumok. A ránctalanító krém ezért jellemzően segít visszapótolni a csökkenő kollagénszintet, gondoskodik a tökéletes hidratáltságról, és rengeteg antioxidáns, regeneráló hatású hatóanyagot tartalmaz, hogy segítse bőröd a környezeti hatások elleni küzdelemben.

A modern natúrkozmetika ráadásként már olyan anyagokat is alkalmaz mint a retinol, amely bizonyítottan lassítja a bőröregedés folyamatát, így retinolos ránctalanító krémet is találsz már nálunk. A peptidek, olyan lipidek, amelyek a bőrünkben is megtalálhatóak, de egyedi módon járulnak hozzá a bőr feszességének megőrzéséhez. A keramidok a bőr felső rétegén képeznek védőfalat, így a keramidos arckrémek segítenek megőrizni a bőr egészségét.

Melyik a legjobb ránctalanító krém?

Objektíven eldönteni nem lehet, de az eladási toplistáink, saját terméktesztjeink és összetevőlisták alapján jelenleg ez a két termék  a nálunk kapható legjobb ránctalanító krém:

Soins alma őssejtes nappali retinolos ránctalanító krém - 40 g
Wise Tree Naturals alma őssejtes bőrfiatalító ránctalanító krém - 30 ml

Ránctalanító krém: a legjobb ránctalanító hatóanyagok

Retinol: A jelenleg ismert egyik leghatásosabb, kutatásokkal igazolt ránctalanító, anti-aging hatóanyag. Ösztönzi a hámréteg cserélődését (ez a folyamat az öregedéssel extrém mód lecsökken), erős antioxidáns, segítia bőr regenerálódását, fokozza a bőr vízmegkötő képességét. Aktiválja a kollagén és elasztin rostokat termelő sejteket. Fontos tudni róla hogy fényérzékeny ezért éjszaka vagy fényvédővel együtt használandó. 

Keramid: A keramid a bőr felső rétegének az alkötóeleme, segít a bőr egészséges egyensúlyát fenntartani, megvédia  bőrt a környezeti hatásoktól. Mivel a környezeti hatások egyre jelentősebbek, ahogy a bőr öregszik, a keramid az egyik fő védekezési faktor lehet ezek ellen.

Hialuronsav: A hialuronsav fő tulajdonsága rendkívüli vízmegkötő tulajdonsága. Folyamatos használatával biztosítható hogy a bőr hidratált legyen, ezáltal a meglévő mimikai ráncok feltöltődnek, a ráncok kevésbé látványosak. Alap összetevő egy ránctalanító krémben. 

Peptidek: A peptidek olyan aminosavak amelyek sokféle módon működhetnek. Van olyan peptid, ami segít ellazítani az izmokat (így kevésbé látványosak a mimikai ráncok) vagy ami a sejtek kollagéntermelését ösztönzi. Az hogy az adott termékben milyen “tudású” peptid van, keresd a termékleírásoknál. 

Gránátalmaolaj: A leghatékonyabb ránctalanító olaj: gazdag punicinsavban és legfontosabb tulajdonsága hogy ösztönzi a bőr saját kollagéntermelését. 

Kollagén: A kollagén a bőr saját építőeleme, mennyisége csökken a kor előrehaladtával. Megoszlanak a vélemények, hogy a kollagén hatékony-e külsőleg, azaz arckrémben felvive vagy csak belsőleg hatásos, ennek ellenére népszerűsége töretlen. A kolllagén alapvetően segít a bőrt feszesen tartani.

Mire figyelj ránctalanító krém vásárlásakor?

A legfontosabb hogy a vásárláskor válassz minél több aktív, valódi összetevőt tartalmazó terméket, amely nem tartalmaz felesleges (hiszen bőröd nem hasznosítja) kőolajszármazékot, aggályos hormonkárosítókat és minimalizálja az allergia esélyét (azaz a színezékek, parfümök főleg érzékeny bőr esetében kerülendőek). A második szempont, hogy mire keresel megoldást: a ránctalanító, anti-aging hatás mellett mi okoz még gondot számodra? Száraz bőr, pigmentfoltok, mitesszerek? Mély ráncok vagy mimikai ráncok? A ránctalanító krém szekciókban igyekszünk utalni arra, hogy milyen egyéb problémára jelenthet megoldást az adott ránctalanító krém.

Éjszakai ránctalanító krém: szükségem van rá?

Röviden igen! Hosszabban: a ránctalanító krémek több hatóanyaga folyamatos utánpótlást igényel, ha este és reggel is alkalmazod őket, akkor folyamatos a bőr feltöltöttsége. Másrészt éjszaka nyugodtabb körülmények között, sötétben pihen a bőröd, ilyenkor nagyobb arányban használhatóak a fényérzékeny hatóanyagok. Mivel ilyenkor nem kell még fényvédőzni/sminkelni, a bőröd 100% ban a ránctalanító krémet issza fel. (És persze ne feledkezz el a megfelelő ránctalanító szérumról se!)

 

A szerintünk legjobb ránctalanító krémek egyedi igények alapján

A legtöbb megkeresében általában életkori megjelöléssel kapunk kérdéseket a ránctalanító krémek használatáról, ezért megintcsak az eladási toplistáink, a saját tapasztalataink és összetétel alapján ezt ajánljuk: