Natúr és bio arckrémek száraz bőrre

Natúr arckrémek száraz és vízhiányos bőrre: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben az arckrémekben nem találsz retinyl palmitate-ot és hormonkárosító fényvédőket, parabéneket, BHA-t és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A száraz, vízhiányos, érzékeny, esetleg ekcémás bőrre a legjobb megoldást a natúr és bio alapanyagokból készült természetes arckrémek jelentik. Hidratáló és tápanyagokban gazdag növényi olajokkal és kivonatokkal - úgy mint a mandula olaj, argán olaj, shea vaj, kókuszolaj - hatásosan lehet felvenni a harcot a száraz bőr ellen.

Rendezés:

Arckrém száraz és vízhiányos bőrre

A kor előrehaladtával a bőr állapota is velünk együtt változik. A fiatalabb korban inkább zsíros bőrállapot a jellemző, amit a pattanások és mitesszerek bizonyítanak leginkább. Aztán ahogy a bőrünk velünk együtt öregszik, s éri egyre több külső környezeti hatás és az elfogyasztott ételek, italok is egyre jobban befolyásolják a bőr állapotát. Kinek előbb, kinek később, de legtöbbünk bőre elkezd szárazabbá és/vagy vízhiányosság válni.

Azonban fontos tudni, hogy a száraz arcbőr és a vízhiányos arcbőr más okok hatására alakul ki, s eltérő jelei tapasztalhatóak. A száraz arcbőr általában érzékenyebb, könnyebben hámlik, viszket, s irritálódik, ami a bőr tápanyag-hiányából fakad, az olajat hiányolja. A vízhiányos bőr ezzel szemben az alacsony hidratáltságtól szenved, fáradt és fakó hatást kelt, az apróbb ráncok és a szemkörnyéki karikák is jobban látszanak. A vízhiányos bőr jellemzően a külső faktor hatására változik: légszennyezettség, időjárási tényezők, vagy éppen az alacsony vízbevitel, az étrend megváltozása, esetleg a túlzott koffein-bevitel.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a száraz vagy vízhiányos bőrt nehéz, sűrű, zsíros arckrémekkel kezdik kezelni. Ettől viszont a bőr nem lesz hidratáltabb, sőt, szó szerint elfedi a problémát, főleg a kőolaj-alapú arckrémek csak a bőrön képeznek egy külső, szinte áthatolhatatlan réteget, eltömítik a pórusokat, s igazából nem juttatnak sem vizet, sem olajokat a bőr mélyebb rétegeibe. Az arctisztító és tonizáló termékek sok esetben erős hatóanyagaik révén károsítják, s kiszárítják a bőr felsőbb rétegeit, így hiába hidratáljuk amúgy kiváló arckrémekkel. Így nem csak az arckrémünket, de az arclemosónkat is érdemes lecserélni, ha komolyan meg akarjuk oldani a száraz, vízhiányos bőr problémáját.

Csak a kiváltó okok és befolyásoló tényező azonosítását követően érdemes kiválasztani a megfelelő arckrémet száraz bőrre, vagy az ideális arckrémet vízhiányos bőrre. A legfontosabb lépés a hidratált és egészséges bőr felé, ha a választott hidratáló, vagy mélyhidratáló arckrém természetes, organikus összetevőkből áll. A legfontosabb, hogy tiszta, természetes hatóanyagokat tartalmazzon a hidratáló arckrém, így nem csak vizet, hanem megfelelő tápanyagokat is a bőrbe juttassunk.

A legismertebb és leghatásosabb összetevők a vízhiányos, száraz bőrre ajánlott arckrémek esetében többnyire organikus növényi olajok, s kivonatok. A legismertebb száraz bőrre ajánlott arckrém-összetevők között megtalálhatjuk a kiváló hidratáló aloe vera gélt, kókuszolajat, kakaóvajat, avokádó, jojoba, argán vagy csipkebogyó olajat, esetleg rózsa virágvizet. A legtöbb arckrém száraz bőrre tartalmaz ilyen natúr és bio összetevőt, azonban gyakran egészítik ki hatásukat igazi nagyágyúval. A hialuronsav az egyik legelterjedtebb alapanyaga a vízhiányos bőrre ajánlott arckrémeknek. A bőrünk alapvetően tartalmaz hialuron savat, csak a kor előrehaladtával egyre kevesebbet. Emiatt 30-40 éves kör környékén érdemes olyan arckrémet választani száraz bőrre, amiben megtalálható ez a vízmegkötő csodafegyver, ami súlyának akár tízezerszeresét is képes nedvességben megkötni.

Ahogy minden kozmetikum esetében, úgy itt is fel kell hívnunk a figyelmet, hogy egy arckrém száraz bőrre, vagy egy arckrém vízhiányos bőrre is tartalmazhat káros, nem csak a meglévő bőrproblémát súlyosbító, de újakat is kiváltó összetevőre. Leggyakrabban valamilyen kőolaj-származékkal (mint a paraffin, vagy a vazelin) terheltek az átlagos hidratáló arckrémek, ami így eltömítheti a pórusokat, s meggátolják az egészséges bőrlégzést. Fontos figyelni a tartósítószerekre is, főleg a mélyhidratáló arckrémek esetében, ugyanis nem csak a nedvességet megkötő alapanyagokat juttatnak a bőrbe, hanem egyéb összetevőket is. A tartósítószerek gyakran szennyezettek, allergizálnak (BHA, BHT, phenoxyethanol), vagy beavatkoznak a hormonrendszer működésébe. Végezetül pedig, a gyártók marketing szempontok miatt sokszor adnak valamilyen mesterséges illatanyagot, vagy színezéket a hidratáló arckrémekhez is. Élvezeti értékükön felül nem adnak hozzá semmit az arckrémek hatásához, ellenben könnyen tartalmazhatnak valamilyen irritáló, allergizáló anyagot.