Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr fogkrém teszt: Urtekram bio fogkrémek

Natúr fogkrém teszt: Urtekram bio fogkrémek

Sokat álldogálsz a virtuális fogkrémes polc előtt azon tanakodva, melyiket válaszd? Nem tudod, melyik fogkrém igazodik leginkább az igényeidhez? Segítünk! A fogkrémek összetevőinek elemzése megmutatja, milyen jótékony hatással bírnak a készítmények, a vállalkozó kedvű tesztelőink őszinte véleménye pedig segít a könnyebb döntésben.

Ha nem tudod, melyik fogkrémet válaszd – Összetevő elemzés és teszt értékelés

Sokat álldogálsz a virtuális fogkrémes polc előtt azon tanakodva, melyiket válaszd? Nem tudod, melyik fogkrém igazodik leginkább az igényeidhez? Segítünk! A fogkrémek összetevőinek elemzése megmutatja, milyen jótékony hatással bírnak a készítmények, a vállalkozó kedvű tesztelőink őszinte véleménye pedig segít a könnyebb döntésben.

Az Urtekram márkát a 70-es években egy koppenhágai gyógyfüves boltként indították alapítói, amely mára már Dánia egyik legnagyobb organikus, bio élelmiszer és kozmetikai gyártójává nőtte ki magát. Az Urtekram szó maga is a dán „Urtekraemmer” – „utazó gyógynövény kereskedő” szóból származik és ehhez hűen az úttörő szellemiség, a megbízható alapanyagok iránti elkötelezettség a mai napig áthatja a céget. 

Lényeges tudni az Urtekram fogkrémekről:
- Csak természetes összetevőkből készülnek; ahol lehet organikus, bio alapanyagokból
- SLS és fluorid mentesek. 
- Nem tartalmaznakparabént, semtriklozánt.
- Vegán termékek
- Állatkísérleteket nem végeznek a termékek kifejlesztése során
- Cosmos és Ecocert minősítéssel rendelkeznek

Az Urtekram zöld tea-menta fluoridmentes fogkrém - Összetétele

A fogkrém alapját mészkő és aloe-vera képezi. A mészkő mechanikusan tisztítja a fogakat, ez adja a fogkrém állagát is, míg az aloe-veranyugató, hidratáló hatása révén nyugtatja a száj nyálkahártyáját. 
A fodormenta és a borsmenta olajak kombinációja üde és friss leheletet biztosítanak a termék használójának. A fogkrém tartalmaz zöld tea kivonatot, mirhát (szomáliai balzsamfa kivonata) és magnólia-kéreg kivonatot, melyek segítenek elpusztítani a fogszuvasodást okozó baktériumokat, illetve kiemelkedően magas a vérzéscsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásuk. A már említett jótékony tulajdonságaik mellett a szájnyálkahártya irritációját is kiválóan csökkenteni tudják.
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera, a menta és a zöld tea kivonat, így a termék 22%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt!

Az Urtekram zöld tea-menta fluoridmentes fogkrém - A teszt eredménye

A fogkrémet Viki tesztelte számunkra. Véleménye szerint a fogkrém ízre nagyon jó, bár még tovább fokozná a termék illatanyag tartalmát, amitől még frissítőbb lehetne.  A lepedéket nagyon jól eltávolítja, a végeredmény nem csak elektromos, de hagyományos fogkefével használva is kiváló. Az általános SLS-mentes készítményektől eltérően nem habzik igazán, ami viszont az eredményességet egyáltalán nem befolyásolja. Viki összességében elmondta, csak jó jellemzést tud adni a fogkrémről és ajánlja azt minél többeknek. 

Az Urtekram eukaliptusz fluoridmentes fogkrém - Összetétele

Az alapját ennek a fogkrémnek is az erős polírozó hatású mészkőés a hidratáló aloe-vera adja.  A mirha és a magnólia-kéreg kivonat ápolja az ínyeket, míg vérzéscsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően szükség esetén regenerálja azt. A készítmény különlegessége az eukaliptusz olaj tartalma, mely miközben intenzív és jellegzetes illatával üdít,addigteljessé teszia termék által nyújtott antibakteriális hatást és segít leszámolni a fogszuvasodást okozó baktériumokkal is.   
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera és az eukaliptusz, így a termék 22%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt!

Az Urtekram eukaliptusz fluoridmentes fogkrém - A teszt eredménye

A fogkrémet Kriszta tesztelte számunkra. Az illatán érezte benne a natúr, természetes összetevőket, különösen az eukaliptuszt, amit az antibakteriális hatása miatt jó választásnak tart. Ebben a tekintetben igenis intenzív fogkrémnek jellemzi, bár kiemelte, hogy nem nyújtja a megszokott erős mentolos ízt.Ettől függetlenül az ízét kellemesnek értékelte, földes jellegűnek. Nem habzik különösebben.Véleménye szerint fogmosás után nagyon jó érzést nyújt, különösen sima és tiszta lesz a fogfelszín tőle. A végeredmény tartós, ébredés után, reggel is kellemes érzet marad a szájban, mintha csak egy pár órája használtuk volna. Az állaga is teljesen megfelelő.

Az Urtekram aloe-vera fluoridmentes fogkrém mandarin olajjalÖsszetétele

A fogkrém, ahogy az általunk forgalmazott összes Urtekram fogkrém mindegyikének, alapját a mészkő és aloe-vera képezi. A mészkő mechanikusan tisztítja, polírozza a fogakat, míg az aloe-vera nyugtató, hidratáló hatása révén nyugtatja a szájnyálkahártyát. A fogínyt azonban nem csak az aloe-vera, de a termékben ugyancsak megtalálható mirha és a magnólia-kéreg kivonat is ápolja, melyek fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatásukkal óvják a sok mindennek kitett ínyt. Ehhez a fogkrémhez mindezek mellé mandarin olajatis adagoltak. A legtöbb citrusféle, így a mandarin olaja is fertőtlenítő hatású, emellett az olaj aromás íze és illata biztosítja a friss leheletet. 
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera és a mandarin-olaj, így a termék 25%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt! Acitrusolajoban természetesen előforduló limonénra kb. az emberek 10%-a allergiás. Ha tapasztaltál már ilyesmit, ne ezt a fogkrémet válassza!

Az Urtekram aloe-vera fluoridmentes fogkrém mandarin olajjalA teszt eredménye

A fogkrémet Hajnalka tesztelte számunkra. A használat során Hajnalka először megállapította, hogy a névben is jelzett mandarin nem nyújtja azt a gyümölcs ízt, amire elsőre asszociálni lehet, mivel a gyümölcs olajáról van szó. Az átütő friss lehelet érzése így elmaradt a teszt folyamán. A fogkrém szinte egyáltalán nem habzik, ami számára nem okozott problémát. Abszolút pozitív élményként élte meg, hogy rendkívül tiszták lettek tőle a fogai, mintha polírozták volna őket. Sajnos a gyerekeknél nem tudta legyőzni ízben a megszokott  málnás-epres finomságot.  Hajnalka az értékelés végén hozzáfűzi, mindenképpen kipróbálj a márka többi fogkrémjét is.

Az Urtekram teafaolajos fluoridmentes fogkrém - Összetétele

A termék szürkésfehér színe és állaga a fogkrém mészkő tartalmának köszönhető, amely mechanikusan tisztítja, szemcséivel dörzsöli a fogak felületét. A lágy és érzékeny részeket az aloe-vera, a mirha és a magnólia-kéreg kivonat ápolja, melyek gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító hatással védik fogínyét. A készítményhez továbbá teafaolajat adagoltak. Az Ausztráliában őshonos teafa olaja antioxidáns, kiemelkedően fertőtlenítő hatású, enyhe fájdalomcsillapító is egyben. A bennszülöttek, a fa kérgét hántották le, hogy sebeiket kezeljék vele.  
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera és a teafaolaj, így a termék 22%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt!

Az Urtekram teafaolajos fluoridmentes fogkrémA teszt eredménye

A fogkrémet Évi tesztelte nekünk. Elmondása szerint a csomagolást kibontva nagyon mutatós, letisztult csomagolásban rejlő fogkrémet talált. A kupakot letekerve, a kis védőfóliát lehúzva a kellemes teafaolaj illat ragadta magával, ami fogmosás közben is kellemesen érződik. Jól tisztít, minimális habzás tapasztalható. A fogkrém színe homogén szürkés fehér. Nem csíp, nem éget, nem mar. Fogmosás után tiszta érzés marad a szájban, nem a megszokott “friss mentol”, de így is tökéletesként értékeli. Évi végül összegzésként elmondja, nagyon elégedetta termékkel.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk