Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Termékek Menü

Natúr fogkrém teszt: Urtekram bio fogkrémek - 1. rész

 Ha nem tudod, melyik fogkrémet válaszd – Összetevő elemzés és teszt értékelés

Sokat álldogálsz a virtuális fogkrémes polc előtt azon tanakodva, melyiket válaszd? Nem tudod, melyik fogkrém igazodik leginkább az igényeidhez? Segítünk! A fogkrémek összetevőinek elemzése megmutatja, milyen jótékony hatással bírnak a készítmények, a vállalkozó kedvű tesztelőink őszinte véleménye pedig segít a könnyebb döntésben.

Az Urtekram márkát a 70-es években egy koppenhágai gyógyfüves boltként indították alapítói, amely mára már Dánia egyik legnagyobb organikus, bio élelmiszer és kozmetikai gyártójává nőtte ki magát. Az Urtekram szó maga is a dán „Urtekraemmer” – „utazó gyógynövény kereskedő” szóból származik és ehhez hűen az úttörő szellemiség, a megbízható alapanyagok iránti elkötelezettség a mai napig áthatja a céget. 

Lényeges tudni az Urtekram fogkrémekről:
- Csak természetes összetevőkből készülnek; ahol lehet organikus, bio alapanyagokból
- SLS és fluorid mentesek. 
- Nem tartalmaznakparabént, semtriklozánt.
- Vegán termékek
- Állatkísérleteket nem végeznek a termékek kifejlesztése során
- Cosmos és Ecocert minősítéssel rendelkeznek

 

Az Urtekram zöld tea-menta fluoridmentes fogkrém - Összetétele

A fogkrém alapját mészkő és aloe-vera képezi. A mészkő mechanikusan tisztítja a fogakat, ez adja a fogkrém állagát is, míg az aloe-veranyugató, hidratáló hatása révén nyugtatja a száj nyálkahártyáját. 
A fodormenta és a borsmenta olajak kombinációja üde és friss leheletet biztosítanak a termék használójának. A fogkrém tartalmaz zöld tea kivonatot, mirhát (szomáliai balzsamfa kivonata) és magnólia-kéreg kivonatot, melyek segítenek elpusztítani a fogszuvasodást okozó baktériumokat, illetve kiemelkedően magas a vérzéscsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásuk. A már említett jótékony tulajdonságaik mellett a szájnyálkahártya irritációját is kiválóan csökkenteni tudják.
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera, a menta és a zöld tea kivonat, így a termék 22%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt!

 

Az Urtekram zöld tea-menta fluoridmentes fogkrém - A teszt eredménye

A fogkrémet Viki tesztelte számunkra. Véleménye szerint a fogkrém ízre nagyon jó, bár még tovább fokozná a termék illatanyag tartalmát, amitől még frissítőbb lehetne.  A lepedéket nagyon jól eltávolítja, a végeredmény nem csak elektromos, de hagyományos fogkefével használva is kiváló. Az általános SLS-mentes készítményektől eltérően nem habzik igazán, ami viszont az eredményességet egyáltalán nem befolyásolja. Viki összességében elmondta, csak jó jellemzést tud adni a fogkrémről és ajánlja azt minél többeknek. 

 

Az Urtekram eukaliptusz fluoridmentes fogkrém - Összetétele

Az alapját ennek a fogkrémnek is az erős polírozó hatású mészkőés a hidratáló aloe-vera adja.  A mirha és a magnólia-kéreg kivonat ápolja az ínyeket, míg vérzéscsillapító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően szükség esetén regenerálja azt. A készítmény különlegessége az eukaliptusz olaj tartalma, mely miközben intenzív és jellegzetes illatával üdít,addigteljessé teszia termék által nyújtott antibakteriális hatást és segít leszámolni a fogszuvasodást okozó baktériumokkal is.   
A készítmény fluoridmentes.
Az összetevők közül az aloe-vera és az eukaliptusz, így a termék 22%-a származik organikus gazdálkodásból.
Figyelem! A mirha használata nagy dózisban ellenjavalt terhesség és szoptatás alatt!

 

Az Urtekram eukaliptusz fluoridmentes fogkrém - A teszt eredménye

A fogkrémet Kriszta tesztelte számunkra. Az illatán érezte benne a natúr, természetes összetevőket, különösen az eukaliptuszt, amit az antibakteriális hatása miatt jó választásnak tart. Ebben a tekintetben igenis intenzív fogkrémnek jellemzi, bár kiemelte, hogy nem nyújtja a megszokott erős mentolos ízt.Ettől függetlenül az ízét kellemesnek értékelte, földes jellegűnek. Nem habzik különösebben.Véleménye szerint fogmosás után nagyon jó érzést nyújt, különösen sima és tiszta lesz a fogfelszín tőle. A végeredmény tartós, ébredés után, reggel is kellemes érzet marad a szájban, mintha csak egy pár órája használtuk volna. Az állaga is teljesen megfelelő.

 

A következő részben folytatjuk a tesztet!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk