Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr és bio szemránc krémek - Mix Your Nature

Natúr szemránckrémek: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a szemkörnyék ápolókban nem találsz SLS-t, SLES-t, parabéneket, phenoxyetanolt, triklozánt és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb natúr és bio minőségű növényi alapanyagokból készült természetes szemránckrémek és szemkörnyék ápoló krémek kiváló, hidratáló szemkörnyék ápolást nyújtanak 40 felett, és az alatt is. A szem alatti karikák és táskák eltüntetése a magas víz- és hatóanyag tartalmú növényi olajok és kivonatok segítségével a leghatásosabb.

Rendezés:

Természetes szemránckrémek és ránctalanító szemkörnyékápolók

A bőrünk a szemkörnyéknél a legvékonyabb, s egyben a legérzékenyebb is. Az arcbőrhöz képest is szárazabb a szemkörnyéki bőr, s itt fognak megjelenni az első látható megereszkedések, szarkalábak és ráncok is a testünkön. A kor előrehaladtával a testünk hormontermelése is megváltozik, a bőr regenerálódási és vízmegtartó képességét támogató kollagén termelése csökken. Ezen túl megannyi természetes és civilizációs környezeti hatás is éri a bőrünket, melyek közül a nap által okozott UV-sugárzás a legjelentősebb, ezért fiatal korban különösen fontos a fényvédő krém használata a szemkörnyéki bőrnél. Ezen felül persze fontos a helyes táplálkozás, a napi 2-3 liter folyadékbevitel és a megfelelő mennyiségű alvás is, s csak ezeket követi a megfelelő szemránckrém és szemkörnyékápoló használata.

A bőr öregedése, s a gyakori alulhidratáltság, vagy a kevés alvás miatt már 30 felett érdemes elkezdeni szemránckrémet használni. A fiatalabb, kevésbé megviselt bőrt könnyebben lehet ápolni és szinten tartani, mint később egy ráncosabb, megviseltebb bőrt regenerálni. Az ideális szemránckrém 40 felett viszont már nem csak a mindennapos hidratációra fókuszál, mivel a száraz bőrnél komplexebb és egyedibb problémákat is kezelnie kell. A bőrre hatással lévő hormonális változások fokozódnak az évek múlásával, a fogamzóképesség csökken és a menopauza is egyre közeledik, ami később további erőteljes változásokat okoz szervezetünkben, s a bőrünk állapotában is.

A bőr hidratáltsága egyre csökken és feszessége is egyre inkább kezd elveszni az évek múlásával. A bőr struktúrája is alapvetően változik meg, megjelenik a szemkörnyéki puffadtság és a karikák is egyre erősebbek, így egy jó szemránckrém 40 felett ezekre is hatással van. Az ideális szemránckrém 50 felett pedig olyan mélyhidratáló, ránctalanító és bőrfeszesítő hatóanyagokkal rendelkezik, melyek együttesen képesek visszaadni a bőr rugalmasságát és regeneráló-képességét. A szemkörnyéki érzékeny bőrt még gyengédebb, az elvékonyodott és száraz bőrt még jobb hidratáló hatóanyagokkal ápolja egy természetes szemránckrém 50 felett

Alapvetően a természetes szemkörnyékápoló krémek használatát ajánljuk, mivel receptúrájuk főleg natúr virágvizeken és hidegen préselt növényi olajokon alapszik. A legtöbb esetben bio minőségű összetevők mellett pedig olyan hatóanyagokat tartalmaznak, mint a hialuronsav, a kollagén, a peptidek, vagy éppen a C-vitamin, s az alma őssejt. A szemránckrémeket érdemes lehet natúr szemkörnyékápoló olajok használatával kiegészíteni, akár reggeli vagy esti ápolásra, a krém vagy szérum alkalmazása előtt. Elkerülendő az esetleg irritációt, csak bőrpróbát követően használjuk csak nagyobb felületen a szemkörnyékápoló olajokat, száraz bőrön, gyengéden bemasszírozva, s megvárva míg felszívódik.

A legfontosabb hatóanyag a szemkörnyéki ráncok eltüntetésében a hialuronsav, ami bár jelen van a testünkben, s folyamatosan termelődik, azonba 40-50 felett egyre csökken a szintje a bőrünkben. Azonban pótolható, széles a természetes hialuronsav szemránckrémek kínálata, használatukkal nem csak a környezeti hatásokat, hanem az öregedés okozta hialuronsav vesztést is ellensúlyozhatjuk. Folyamatos használata során a vízmegtartó-képesség fokozásával a bőr rugalmasabb és feszesebb lesz, csökken az apróbb ráncok, szarkalábak mélysége és mérete is, a szem alatti táskák és szemkörnyéki karikák halványodnak, tompulnak. A komplex és igazán látványos hatáshoz érdemes szemkörnyékápoló szérumot és szemránckrémet egyszerre használni, így erősítve egymás hatását.

Szintén hatásos szemkörnyék ránctalanító összetevő a kollagén, ami a bőrünk egy fontos alkotóeleme. Azonban a hialuronsavhoz hasonlóan, a bőr kollagéntermelése is csökken, ezáltal rugalmatlanná válik, s könnyebb ráncosodik. A bőr kollagén szintjének pótlásával javul a hidratációja, s a ráncok tónusa is mérséklődik. A koffeines szemránckrémek használatával a szem környékén ritkábban és kevésbé láthatóan jelentkezik a puffadtság, a karikás szem. A koffein ugyanis fokozza a vérkeringést, ezáltal a bőr vérellátását is, így gyorsabban távoznak a felesleges salakanyagok és a víz, amik felgyűlnek a puffadt bőrben.

Vigyázni kell, sajnos a hétköznapi szemránckrémek is gyakran tartalmaznak aggályos összetevőket, amit nem tud ellensúlyozni ezen krémek könnyed, géles állaga vagy kellemes illata. Mivel a szemkörnyéki bőr jóval érzékenyebb, ezért fokozottan ügyelni kell a használt szemránckrém összetevőire. Az sem mindegy, hogy egy-egy népszerű, a terméken feltüntetett hatóanyagot milyen arányban tartalmaz az adott szemkörnyék ápoló: minél hátrább található egy összetevő az INCI-listában, annál kevesebbet tartalmaz belőle a készítmény.

Alapszabályként megállapítható, hogy ha egy szemránckrém nem is igazán használ, mert gyenge az összetétele, azért elvárható tőle, hogy legalább ne ártson. Így az irritáló vagy allergén anyagokra ügyelni kell, a mesterséges szinezékek és illatanyagok általában felesleges összetevők, ellenben hajlamosak negatív bőrreakciókat kiváltani. A kőolajszármazékok és szilikonok sajnos a szemránckrémekben is megtalálhatóak, azonban a bőr nem tudja felszívni őket, réteget képeznek a bőrön nehezítve a bőrlégzés folyamatát. Végezetül pedig szemkörnyék ápoló krémeknél is kerülendőek a problémás tartósítószerek, pl. a hormonkárosító parabének.