Natúr és bio testápolók

Natúr testápolók: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a testápolókban nem találsz SLS-t, SLES-t, parabén-t és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

Natúr és bio testápolás száraz bőrre, feszesítésre, ekcémára és narancsbőr ellen is. Természetes testápolóink csak a legjobb bio és natúr olajokból és kivonatokból készültek, tápanyagokban gazdag bőrápolást és hidratáló bőrfeszesítést biztosítva a tested számára.

Rendezés:

Természetes és vegyszermentes testápolók natúr és bio hatóanyagokkal

Először is érdemes tisztázni annak fogalmát, hogy mit tekinthetünk testápolónak. Nyilván nincs nagykönyvi meghatározása, de lényegében a testápoló egy folyékony, vizesebb, krémes állagú, könnyen felszívódó készítmény, ami legjobb esetben tartalmaz növényi olajokat, vajakat, esetleg virágvizeket. Az egységes textúráját, egyenletes állagát a természetes olajok és a víz egybentartását hivatott emulgeálószerekkel érik el. Azonban mivel vizet is tartalmaz, így tartósítószer hozzáadásával készülnek. A testápolóktól érdemes megkülönböztetni a testvajakat, mely kizárólag csak növényi olajokból és vajakból készített, jól kenhető, mélyen hidratáló, a keverési eljárással egyenletes állagúvá alakított krém, amit gyakran gyógynövényekkel illetve illóolajokkal is kiegészítenek.

A testápolók elsődleges célja, hogy hidratáljanak, vizet juttassanak a bőr felsőbb és mélyebb rétegeibe is, esetleg plusz hatóanyagokkal megkössék a bőr nedvességtartalmát. Mivel egy természetes testápoló száraz bőrre igen gazdagon tartalmaz bio és natúr minőségű növényi alapanyagokat is, így plusz jótékony hatásokkal számolhatunk a használatakor. A bio testápolók nem csak vízzel töltik fel a bőrt, hanem fontos nyomelemekkel is táplálják a bőrt. Egyre gyakoribb jelenség a natúr testápolók esetében, hogy ránctalanító, bőrfeszesítő hatóanyagokat is tartalmaznak, így az érett bőr esetében duplán fejtik ki jótékony hatásukat. A ránctalanító testápolók esetében gyakran a hialuronsav a fő hatóanyag, ami segít megkötni a bőr alsóbb és felsőbb rétegeiben is a vizet, így téve feszesebbé a bőrt. Az ideáls testápoló ekcémás bőrre pedig kizárólag olyan allergén-mentes, alacsony kockázatú összetevőket tartalmaz, melyek a legkisebb eséllyel irritálják az érzékeny bőrt.

A legjobb természetes testápolók egyben vegyszermentes testápolók is, mivel ahogy minden más kozmetikum esetében, ebben a termékkategóriában is sok olyan összetevővel találkozhatunk, amivel nem lenne szabad. 

  • Gyakori probléma, hogy olyan tartósítószereket tartalmaznak, mint a hormonkárosító parabén vagy az irritatív alkohol.
  • A hétköznapi, olcsóbb készítmények egyik elfogadott alapanyaga sajnos a kőolaj-ipari melléktermékként keletkező paraffin, vagy paraffinolaj, ami réteget képez a bőrön, így akadályozza meg a kiszáradását, azonban teljesen eltömíti a pórusokat, lassan fojtja meg a bőrsejteket.
  • Előfordulnak olyan káros antioxidánsok is az átlag drogériákban kapható testápolók összetevői között, mint a szintetikus BHA és a BHT.
  • Szintén egyre elterjedtebb a mesterséges illatanyagok és parfümök használata, így érzékeny bőrűeknek kifejezetten érdemes ezeket elkerülni, s illatmentes testápolót választani.

A bőrünk a legnagyobb és az egyik legfőbb méregtelenítő szervünk, azonban így is számos hasznos és haszontalan hatóanyag tud felszívódni rajta keresztül. Így nagyon nem mindegy, hogy egy átlagos, vagy egy természetes, vegyszermentes testápolót használunk. Érdemes olyan testápolót választani, ami főleg hidegen sajtolt olajokból, virágvizekből, növényi hatóanyagokból készült. Egy ilyen természetes testápoló a bőr mélyebb rétegeiben is hatással van, könnyen felszívódik, továbbá óvja a bőr felszínét és ellenállóvá teszi a külső, környezeti hatásokkal szemben.

A bio testápolók ápoló, tápláló hatóanyagait nehéz csokorba szedni, de ha meggyőződtünk róla, hogy nem tartalmaznak káros, vagy kockázatos alapanyagokat, akkor az összetevők között az alábbiakat érdemes keresni:

  • Hialuronsav: A bőr legmélyebb rétegeibe hatolva vízzel töltik meg a bőrsejteket, s egyben megkötik a bőrbe juttatott vizet, így hosszantartó hatással teszi rugalmassá, feszessé a bőrt.
  • Aloe vera gél: Kiváló bőrápoló és immunerősítő, továbbá nyugtató, hűsítő, sejtregeneráló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • Argán olaj: hidratálja, feszesíti, puhává varázsolja a bőrt. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevőivel támogatja a bőrt a szabadgyökök elleni küzdelemben, így segít kompenzálni a légszennyezés, az UV sugárzás okozta bőrkárosodást is.
  • Shea vaj, kakaó vaj, kókusz olaj: Kiváló hidratáló hatású növényi összetevők, nem csak vízzel, hanem tápanyagokkal is gazdagon támogatják a bőrt.