Fluorid-mentes bio és natúr fogkrémek - Coconutoil

Fluoridmentes fogkrémek: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a fogkrémekben nem találsz fluoridot (hacsak nem jelöltük külön a tartalmat) SLS-t, SLES-t és triklozánt, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

Kizárólag a legjobb bio növényi és natúr alapanyagokból készült természetes fogkrémek találhatóak meg a kínálatunkban, melyek egytől egyig fluorid-mentesek! A gyógynövényestől a mentoloson és mentolmentesen át a fogfehérítő és érzékeny fogakat, fogínyt ápoló fogkrémekig sokféle termék található meg nálunk.

A Coconut termékeket két gyerekkori barát hozta létre, miután egyikük a keleti utazásai és tanulmányai során megismerkedett a kókusszal, illetve a kókuszolajjal, amik az ázsiai területeken az Élet fájának gyümölcseként vannak számontartva évezredek óta. Ezért szeretnék minél több emberhez eljuttatni a kókuszolajban lévő egészséges és természetes anyagokat, ami így a termékeik: natúr ajakápolók és natúr, alumínium mentes dezodorok legfőbb összetevője. Termékeik összes alapanyaga GMO mentes, természetes, organikus és ehető. Jelmondatuknak egy régi bölcsességet választottak: Csak azt tedd a bőrödre, amit meg is ennél!
Rendezés:

Fluorid-mentes fogkrémek natúr és bio növényi hatónyagokkal

A fluoridmentes fogkrémek a tisztító hatásukat elsősorban természetes összetevők felhasználásával érik el. Főleg natúr és bio minősítésű gyógynövények és egyéb természetes anyagok (mint pl. a mészkő) képezik a fluorid mentes fogkrémek alapját. A fogakat tisztító összetevőket ideálisan egészítik ki a növényi alapanyagok, így biztosítva a natúr fogkrémek kellemes, nem túlzóan gyógynövényes ízét. A zsálya, a mirha, a teafaolaj, a borsmenta, a kasvirág mind ismerősen csengő nevek, melyek közül egy-kettő biztosan feltűnik egy fluoridmentes fogkrémben.

A fluorid vagy fluor már évtiezedek óta az egyik fő alapanyaga a hagyományos fogkrémeknek. Szinte mindenki tudja a reklámokból, hogy a fluorid elvileg pozitív hatással van a fogakra, védi és erősíti a fogzománcot. Azonban az évek során egyre többen kérdőjelezték meg, s már kutatási eredmények alapján is vitatják, hogy valóban hasznos összetevője-e a fogkrémeknek a fluorid. A fluor alapvetően egy nagy koncentrációban erősen mérgező anyag. A fogkrémekben nyilván kis mennyiségben található, azonban ez is elegendő lehet az egyéb ártalmak - mint pl. hormondrendszeri problémák, csontrák kialakulása, pajzsmirigy és tobozmirigy problémák - kiváltására.

A fogkrémek hatóanyagai könnyen bekerülnek a véráramba a száj nyálkahártyáján keresztül, így viszont kikerülik a májat, ami szervezetünk méregtelenítéséért felel. Tehát igen csak fontos, hogy mi van abban a fogkrémben, amit napi szinten használunk. A fluorid csak az egyik a kockázatos összetevők közül, de megannyi más veszélyforrás is leselkedik egészségünkre a fogkrémek INCI-listáján. 

 • A fogkrémek az SLS (Sodium Lauryl Sulfat) hatására képesek a habzásra, viszont mint tudjuk, nem a hab tisztít. Az SLS is egy tisztító hatású tenzid, viszont egyben maró hatású is, ezáltal pedig átjárhatóvá teszi a bőrt és a száj nyálkahártyáját, amiken keresztül így könnyebben felszívódnak az egyéb vegyi anyagok is.
 • A PEG-ek szintén habosító, illetve emulgeáló hatású összetevők a fogkrémekben, s hasonló problémákat okoznak, mint az SLS.
 • A fogkrémekben tartósítószerként használt parabének veszélyt jelentenek a hormonrendszerre, valamint rák-kockázatukra is egyre több a bizonyíték.
 • Ugyancsak veszélyes a hormonrendszerre, valamint az immunrendszerre a fogkrémekben baktérium- és gombaölő hatása miatt alkalmazott triklozán is.
 • A fluoridos, hagyományos, sokat reklámozott fogkrémek színezett csíkjai pedig gyakran olyan színezékeket tartalmaznak, melyek miatt limitálják a fogkrémek használatát: asztmás és allergén hatás, rákkockázat, magzatkárosítás…

Ezzel szemben a fluoridmentes és SLS mentes fogkrémek szinte kizárólag természetes alapanyagokat, bio és natúr növényi olajokat és kivonatokat, ismert gyógynövényeket tartalmaznak. A természetes fogkrémekben a két leggyakrabban használt tisztító alapanyag a szilica vagy a kalcium karbonát, melyek teljesen biztonságos és hatásos összetevők. Nem csak eltávolítják a lepedéket, de segítenek megelőzni a fogkő, valamint az elszíneződések kialakulását. Ismert tisztító fogkrém-összetevő az aktív szén is, ami megköti a szennyeződéseket, így erőteljes hatással rendelkezik.

A natúr és bio fogkrémekhez hozzáadott növényi alapanyagok kiegészítik a tisztító hatást, s megannyi egyéb előnyt tartogat a használatuk.

 • A teafaolaj a fluoridmentes fogkrémek egyik leggyakoribb összetevője, antioxidáns és fájdalomcsillapító hatású.
 • A mirha és a ratanhia kivonatok a száj nyálkahártyát ápolják, erősítik, fertőtlenítik a legjobb SLS-mentes fogkrémekben.
 • A népi gyógyászatban is ismert zsálya főleg gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő tulajdonsága miatt gyakori összetevője a fluorid mentes fogkrémeknek.
 • A bíbor kasvirág a kamillához hasonlóan gyakori összetevő, a bio fogkrémekben a gyulladások csökkentéséért felelnenk.
 • A természetes fogkrémekben a fodormenta és a borsmenta felel elsősorban kellemes illatért és a lehelet frissességéért.
 • Az igazán csodás hatású propolisz igazi különlegesség a fluoridmentes fogkrémekben, ami antibiotikus tulajdonsága révén megelőzi a fogszuvasodást és erősíti az ínyeket.