Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr és bio tusfürdő

Natúr tusfürdők: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a tusfürdőkben nem találsz SLS-t, SLES-t, parabéneket és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb natúr és bio minőségű növényi alapanyagokból készült természetes tusfürdőink érzékeny, ekcémás vagy száraz bőrre is kiválóan alkalmasak, mivel magas az ápoló és hidratáló növényi olaj és kivonat tartalmuk.

Rendezés:

Vegyszermentes, natúr és bio tusfürdők

A legjobb tusfürdő szerintünk olyan natúr és bio minőségű növényi olajokat és egyéb összetevőket tartalmaz, melyek bőrnyugtató és tápláló hatással rendelkeznek, valamint gyengéden tisztító hatóanyagot tartalmaznak. Egy ideális bio tusfürdő pedig egyben parfüm- és illatmentes tusfürdő is, vagy legfeljebb csak bizonyítottan allergénmentes parfümöt tartalmaz. Fontos, hogy ne csak SLS-mentes tusfürdőnk, vagy parabénmentes tusfürdőnk legyen, a legjobb, ha vegyszermentes tusfürdőt választunk, különösen érzékeny, allergiás esetleg ekcémás bőr esetén. 

Ahogy más felnőtt kozmetikumok kiválasztásakor, úgy a bio tusfürdőknél is érdemes gondosan áttanulmányozni az összetevők listáját. A hétköznapi tusfürdők ugyanis bár lehetnek olcsóbbak, mint a természetes tusfürdők, azonban az alkotóelemek is jóval szegényesebbek, gyakran kimondottan problémásak, veszélyesek. A hagyományos, átlag drogériákban és áruházakban megvásárolható tusfürdők tulnyomó része tartalmaz olyan összetevőt, ami allergizálhatja, irritálhatja a bőrt, esetleg hormonkárosító, vagy rákkeltő hatásokkal rendelkezik:

  • A tusfürdők jellemzően egy zsíroldó hatású tenziddel (mint az SLS, SLES, ALS, SCS, CAPB) tisztítják a bőrünket, ezek azonban könnyen irritálhatnak, allergizálhatnak a használat során.
  • A hagyományos tartósítószerek is problémát okozhatnak a tusfürdőkben, például még mindig előfordul, hogy valamilyen hormonkárosító parabén található bennük.
  • Érdemes figyelni az esetleges alkohol, főleg etil-alkohol jelenlétére is a tusfürdőben, mivel irritálhatja, száríthatja, s átjárhatóvá teszi a bőrt.
  • A tusfürdőkben található átlagos parfümök összetétele ismeretlen, magas kockázati faktort jelenthetnek potenciális allergén alkotóelemek miatt, így az illatmentes tusfürdők megoldást jelemnthetnek.

A bio tusfürdő és a natúr tusfürdő csak azáltal szolgálhat rá a nevére, amennyiben az ősszetétele megfelelő tisztaságot és minőséget képvisel, amit a gyártók a legtöbb esetben valamilyen hivatalos tanúsítvánnyal tudnak is igazolni. Az ideális természetes tusfürdő a vegyszermentes tusfürdő, melynek összetevői annyira minimális allergén vagy irritatív kockázatot jelentenek, hogy az a tusfürdő ekcémás bőrre is használható. A legtisztább a színezék- és illatmentes tusfürdő, de ha van is ilyen összetevőjük, azok vagy bio minőséget képviselnek, vagy allergénmentesek. 

Fontos, hogy a természetes tusfürdők csak gyengéden tisztító tenzideket tartalmaznak, melyek a növényi olajok és kivonatok hatásával kiegészülve táplálják és hidratálják is a bőrt a tisztálkodás során. Érdemes szem előtt tartani, hogy egy vegyszermentes tusfürdő is akkor a legjobb, ha egyszerű az összetétele, így jó csínján bánni a benne található növényi alapanyagokkal is. Ugyanis a kevesebb néha több elve alapján az allergiás kockázat is kisebb, ha nincs annyi összetevő. Ha jól választunk, a természetes tusfürdőnk akár a testápolást is kiválthatja, hiszen egyes bio tusfürdők a fő növényi alkotóelemükből olyan mennyiséget tartalmaznak, ami kielégítő hidratálást jelenthet a bőrnek. A bőrszárazság, az ekcéma, a pikkelysömör, s egyéb bőrproblémák is enyhülhetnek a bio és illatmentes tusfürdők huzamosabb használatával a tápanyagokban gazdag növényi összetevők hatására.