Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Toplista 2022 - gyerek fürdető, popsikrém, fogkrém és naptej

Minden év elején érdemes és egyben érdekes is áttekinteni az előző év számait, különösképpen a vásárolt termékek mennyiségét. A vásárlói toplisták összeállítása sok hasznos információval szolgál mindannyiunk számára. Mi, a ZöldDrogériánál kedvelhetünk egyes termékeket, kiemelten ajánlhatunk más termékeket, de a döntő szó a Tiétek kedves vásárlók. Mert a legjobb termék talán nem is az, amit mi annak gondolunk, hanem amiből a legtöbbet vásároltok.

Fizikai fényvédős naptejek

Szakmai véleményünk, hogy mind a felnőttek, mind a gyerekek számára a fizikai fényvédelmet biztosító, natúr és bio összetevőkön alapuló naptejek jelentik a legbiztonságosabb és leghatásosabb védelmet. Ezzel szemben a hagyományos naptejek többféle, kockázatot magában hordozó kémiai anyagot is tartalmazhatnak: kémiai fényvédő összetevők, nano szerkezetű fényvédő anyagok, hormonkárosító tartósítószerek, stb. A kínálatunkban található felnőtt és gyerek naptejek mindegyike mechanikai védelmet nyújt, azaz olyan ásványi részecskéket tartalmaz, melyek visszaverik a bőrt érő napfényt és a káros UV-sugarakat. A fényvédő alapanyagokon túl szinte csak természetes növényi alapú összetevőket tartalmaznak, így a használat során beszívódva a bőrbe táplálják és hidratálják is - az allergiás reakciók elkerülése végett ajánlott a bőrpróba elvégzése használat előtt.

Wooden Spoon bio naptej és testápoló spf50A naptej katagória egyértelmű győztese a Wooden Spoon 50 faktoros családi napteje, ami nem nano fizikai fényvédővel és organikus összetevőkkel óvja és táplálja a száraz, ekcémás bőrt is. Második helyre is egy Wooden Spoon, a 30 faktoros gyerek és felnőtt naptej került, ami inkább a tavaszi, őszi időszakban, vagy a rövidebb nyári kinti tevékenységek során nyújt megfelelő fizikai alapú védelmet. A dobogó harmadik fokára is a bolgár gyártó terméke, az 35-ös faktorszámú naptej, a Wooden Spoon "superfood", azaz ehető minőségű összetevőket tartalmazó fizikai fényvédő krém került. Negyedik helyen végzett a parfümmentes, vízálló, fizikai fényvédős Lavera baba-gyerek naptej 50-es faktorszámmal - a szórófejes kiszerelés nem okoz problémát, mivel nem nano fényvédő összetevőket tartalmaz. A lista ötödik helyezettje az inkább felnőttek számára ajánlott, 40-es faktorú Biola kakaóvajas fényvédő krém lett, amit sötétebb tónusú bőrre ajánlunk, mivel enyhén színezett készítményről van szó.

 

1.  Wooden Spoon bio naptej és testápoló spf50 - 50 ml
2.  Wooden Spoon bio naptej és testápoló spf30 - 50 ml
3.  Wooden Spoon bio Superfood natúr naptej SPF35 - 50 ml
4.  Lavera fizikai fényvédő naptej babáknak - gyerekeknek spf50 - 100 ml
5.  Biola kakaóvaj-tumeric fizikai fényvédő naptej sötét bőrre SPF40 - 75 ml

 

Bio babafürdetők és natúr gyerek tusfürdők

A legjobb babafürdetők a tápláló natúr és bio minőségű növényi olajokat és bőrnyugtató, tápláló összetevőket tartalmazó, illatmentes vagy allergénmentes parfümöt tartalmazó készítmények. A hagyományos gyerek tusfürdők vagy akár a gyógyszertéri babafürdetők sajnos gyakran tartalmaznak nem odavaló, esetlek káros összetevőket is. Szerintünk nem valók ezekbe a termékekbe a bőrlégzést akadályozó kőolaj-származékok, a bőrt irritáló alkoholok, s nem meglepő módon a problémás tartósítószerek (pl. a hormonkárosító parabének). De érdemes kerülni a tisztító hatású, zsíroldó tenzideket (szulfátok, pl SLS, ALS), kétes összetételű parfümöket és színezékeket. Az ideális természetes babafürdető annyira tiszta összetételű, s annyira alacsony allergiás vagy irritációs kockázatot jelent, hogy az ekcémás babának is tökéletes választás. Kínálatunkban csak ilyen készítmények érhetők el.

Urtekram bio parfümmentes natúr babafürdető és samponAhogy évek óta, úgy idén is az Urtekram parfümmentes babafürdető és sampon került, ami teljesen vegyszermentes, ellenben tele van hidratáló aloe verával, így az allergizált, irritált bababőrre, s ekcémás tünetek kezelésére is kiválóan alkalmas. A lista második helyezettje a magyar márka, az Azure körömvirágos babafürdetője lett, ami egy újszülött kortól használható, tápláló növényi olajokban gazdag, ellenállhatatlan barackillatot árasztó termék. A hamaradik helyen szintén az Azure illatmentes babafürdetője került, ami szinte egy az egyben megegyező összetételű a barackossal, azonban parfümmentes kivitelével a legérzékenyebb, ekcmás bőrre is biztonsággal alkalmazható. A dobogoról éppen csak lecsúszott az inkább kisifúk számára ajánlott, fanyarkásabb, almás illatú Azure baba fürdető. Ötödik helyre került a szintén magyar márka terméke, a Naturissimo herbál baba krémhabfürdő, ami telis-tele van bőrregeneráló hatású növényi olajokkal és vitaminokkal.

 

 

1.  Urtekram bio parfümmentes natúr babafürdető és sampon - 250 ml
2.  Azure natúr körömvirág-barack babafürdető és gyerek tusfürdő - 200 ml
3.  Azure illatmentes baba fürdető bio barackolajjal és olívaolajjal - 200 ml
4.  Azure bio alma-édesgyökér babafürdető és gyerek tusfürdő - 200 ml
5.  Naturissimo natúr herbál baba krémhabfürdő - 250 ml

 

Természetes gyerek és baba testápolók és popsikrémek

A babák és a gyerekek bőre jóval érzékenyebb a felnőttek bőrénél, ezért gondos odafigyeléssel kell számukra testápolót vagy popsikrémet választani. A természetes baba és gyerek testápolókat, popsikrémeket a vegyszermentes jelzővel is illethetjük, ugyanis nem tartalmaznak olyan kockázatos, káros összetevőket, melyek ártalmasak lehetnek a gyerekek bőrére, szervezetére. Olyan minőséget képviselnek, hogy ezek a popsikrémek, gyerek testápolók akár ekcémás, allergizált, s irritált bőrállapotra is problémamentesen használhatóak, köszönhetően a tápanyagokban gazdag növényi összetevőknek. Összetételüknek köszönhetően a hatóanyagik a bőr mélyebb rétegeibe is könnyen beszívódnak, hatásosan óvják a bőr felszínét és ellenállóbbá teszik a külső, környezeti hatásokkal szemben, táplálják és hidratálják is a gyerekek érzékeny bőrét, s megóvják a kiszáradástól és a gyulladástól.

Urtekram bio parfümmentes natúr baba testápoló bio shea vajjal és jojoba olajjalAz első helyzett ismét az Urtekram parfümmentes baba testápoló lett, mely négyféle tápláló-hidratáló növényi összetevővel gondoskodik a gyerekek bőrének puhaságáról, üdeségéről. Egy igazi gyógynövényes csoda készítmény, a bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatású Naturissimo herbál popsikrém végzett a második helyen. A harmadik helyezett az Urtekram gyulladáscsökkentő hatású cink-oxidos popsikrém lett, ami ekcémás bőr esetén is problémamentesen alkalmazható. Szintén egy cink-oxidos krém, a Wooden Spoon illatmentes popsikenőcs végzett a negyedik helyen, mely hidratáló és bőrnyugtató növényi összetevőkben gazdag készítmény. A listánk végére került a Schüssler körömvirágos nyugtató popsikrém, ami hidratáló, tápláló és nyugtató hatását a növényi olajok mellett a Schüssler sók segítségével éri el.

 

 

 

1.  Urtekram bio parfümmentes baba testápoló shea vajjal - 250 ml
2.  Naturissimo herbál baba natúr popsikrém shea vajjal - 100 ml
3.  Urtekram baba parfümmentes BIO popsikrém cink-oxiddal - 75 ml
4.  Wooden Spoon shea vajas-kamillás bio popsikrém cink oxiddal - 100 ml
5.  Schüssler natúr popsikrém körömvirággal - 100 ml

 

Fluoridmentes gyerek fogkrémek

Ahogy a felnőtt fogkrémek esetében, úgy a gyerek fogkrémeknél is csak fluoridmentes termékek találhatóak meg a ZöldDrogéria kínálatában. A fluorid mentes gyerek fogkrémek alapját natúr és bio minősítésű gyógynövények adják, melyek felerősítik a gyerek fogkrémek tisztító hatását. A két legelterjedtebb tisztító fogkrém összetevő a szilica és a kalcium karbonát (mészkő), azonban míg az első durvább szemcséjű, erősebb súroló hatású, míg utóbbi jóval gyengédebben tisztít. A hagyományos fogkrémek sajnos gyakran tartalmaznak vitatott megítélésű összetevőket, mint a fluorid, amit összefüggésbe hozták hormonrendszert érintő negatív hatásokkal, a pajzsmirigy- és tobozmirigy-problémákkal. Biztosan kerülendő az átlag gyerek fogkrémek habosodását is okozó SLS (Sodium Lauryl Sulfat), ami egy erősen tisztító hatású tenzid, nagyobb koncentrációban maró hatású. A természetes gyerek fogkrémek esetében sem a fenti összetevőktől, sem az általuk okozott problémáktól nem kell tartani.

Urtekram tutti-frutti bio fluoridmentes gyerek fogkrémElső helyezett lett az Urtekram tutti-frutti ízű gyerek fogkrém, ami lágyan habzó mészkővel tisztítja a fogakat és óvja a nyálkahártyát, s tartalmaz még nyugtató aloe verát és fertőtlenítő hatású mirhát is. Az élről csak éppen lecsúszott a Lavera epres ízű gyerek fogkrémje, ami ásványi anyagokkal tisztítja, kalciummal erősíti a fogakat, az ínyt pedig aloéval és körömvirággal nyugtatja. Dobogós lett még az Urtekram gyerek fogkrém az édesgyökér lágy ízével, a fogakat tisztító szilika-géllel és xilitollal, természetes mészkővel és gyulladáscsökkentő aloe verával, mirhával. Negyedik helyezett lett a magyar Naturissimo sárgabarackos gyerek fogápoló gél, mely biztosítja a szájnyálkahártya és fogak megfelelő szájhigiénés állapotát, s hatóanyagaival lágyan tisztítja a fogakat. A toplistánk ötödik helyére a Biola gyógynövényes, grapefruit ízű gyerek fogkrém került, ami bíbor kasvirág és kamilla kivonatokkal segíti a száj nyálkahártyájának és a fogíny regenerálódását.

 

 

1.  Urtekram tutti-frutti bio gyerek fogkrém - 75 ml - fluoridmentes
2.  Lavera eper-édesgyökér gyerek fogkrém - fluoridmentes - 75 ml
3.  Urtekram bio gyerek fogkrém édesgyökérrel - 75 ml - fluoridmentes
4.  Naturissimo sárgabarack-narancs fluoridmentes gyerek fogápoló - 50 ml
5.  Biola herbál natúr gyerek fogkrém - fluoridmentes - 50 ml

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk