Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Toplista 2022 - arckrém, szérum, szemkörnyékápoló, sampon

Minden év elején érdemes és egyben érdekes is áttekinteni az előző év számait, különösképpen a vásárolt termékek mennyiségét. A vásárlói toplisták összeállítása sok hasznos információval szolgál mindannyiunk számára. Mi, a ZöldDrogériánál kedvelhetünk egyes termékeket, kiemelten ajánlhatunk más termékeket, de a döntő szó a Tiétek kedves vásárlók. Mert a legjobb termék talán nem is az, amit mi annak gondolunk, hanem amiből a legtöbbet vásároltok.

Natúr, SLS-mentes samponok

A kínálatunkban található samponok mindegyike SLS-mentes, jelentős részük pedig teljesen szulfátmentes. Kizárólag natúr samponok szerepelnek a toplistában, melyek növényi hatóanyagokkal segítenek a zsíros, korpás, száraz haj és fejbőr problémáin. Organikus összetevői kíméletesen ápolják a hajszálakat és hidratálják a fejbőrt is, gyengéd tendizdekkel és növényi kivonatokkal tisztítanak. Ezzel szemben az SLS, az eredetileg ipari oldóanyagként használt szulfát, ami viszketést, irritációt, és a meglévő bőrproblémák súlyosbodását okozhatja.

Urtekram teafaolajos sampon viszkető fejbőrreMessze a legjobban keresett a kategóriában az Urtekram teafaolajos samponja, ami a viszkető és irritált fejbőrt nyugtatja és hidratálja. A második helyezett a korpásodás ellen csalánnal küzdő Urtekram sampon lett. A dobogó harmadik fokára szintén a dán gyártó terméke került, a rasul iszapos Urtekram sampon ami nem csak a fejbőrt hidratálja, hanem a hajszálakat is. A negyedik helyen végzett a Faith in Nature teafás samponja, ami a korpás-zsíros hajra és viszkető fejbőrre ajánlott. A lista végén a Dr. Organic kendermagolajos hajnövekedést serkentő sampon kerül, mely különleges, egyedi formulával és növényi hatóanyagokkal stimulálja a hajszálak fejlődését.

 

 

 

 

1.  Urtekram bio teafaolaj natúr sampon viszkető fejbőrre - 500 ml
2.  Urtekram korpásodás elleni bio csalános natúr sampon - 500 ml
3.  Urtekram volumen dúsító rasul iszapos bio sampon - 500 ml
4.  Faith in Nature teafa natúr sampon zsíros és korpás hajra - 400 ml
5.  Dr. Organic kendermagolaj hajnövekedést serkentő sampon - 265 ml

 

Természetes hajkondícionálók és hajolajok

Sajnos a legtöbb hétköznapi hajápoló termék tartalmaz valamilyen kockázatos, esetenként káros összetevőket. Ez azért problémás a hajkondícionálók terén, mivel ezeket a készítményeket hajmosás után használjuk, s perceken keresztül hagyjuk dolgozni. Azonban ez idő alatt nem csak a jótékony hatású összetevők, hanem a káros adalékanyagok is be tudnak jutni a szervezetünkbe. Ki szeretné olyan áron ápolni a hajszálait, hogy közben toxicitással összefüggésbe hozott, hormonkárosító, szennyezett vagy allergén anyagok szívdónak fel a bőrön át? Tudatosan nyilván senki, ezért érdemes természetes, natúr és bio összetevőket tartalmazó balzsamokat és hajkondícionálókat választani.

Khadi amla kondícionáló hajolaj hajhullás ellenA lista élére a Khadi hajhullás elleni hajolaj került, mely omega zsírsavakban gazdag növényi olajokkal és egzotikus indiai gyógynövényekkel táplálja és ápolja a hajhagymákat és a hajszálakat. A dobogó második fokára is egy Khadi hajolaj, a vitalizáló kondícionáló került, mely hajnövekedést serkentő gyógynövényekkel, omega olajjal és E-vitaminnal fejti ki hatását. Harmadik helyen végzett az Urtekram kókuszolajos hajkondícionáló, ami nem csak a kókusz illatával varázsol el, hanem a növényi hatóanyagok magas részarányával táplálja és hidratálja a száraz és normál hajat. Negyedik lett az Urtekram rozmaringos, befésülhető hajkondícionáló spray, ami kimondottan a vékonyszálú vagy károsodott haj ápolására ajánlott. A rövid lista utolsó helyezettje a Faith in Nature sárkánygyümölcsös hajápolója került, ami antioxidánsok és vitaminok armadájával ápolja a száraz és zsíros hajat is. Plusz egy a ráadás, a gyerekek számára készült Urtekram kifésülő hajbalzsam, ami segít a kócosodás kezelésében, miközben ápolja és nyugtatja a fejbőrt is.

 

1.  Khadi amla kondícionáló hajolaj hajhullás ellen - 50 ml
2.  Khadi vitalizáló hajolaj hajnövesztésre, töredezett hajra - 50 ml
3.  Urtekram bio kókuszolajos natúr hajkondicionáló - 180 ml
4.  Urtekram hajkondicionáló spray rozmaringgal vékonyszálú hajra - 250 ml
5.  Faith in Nature sárkánygyümölcs hajkondícionáló festett hajra - 400 ml
+1  Urtekram aloe-vera-körömvirág gyerek kifésülő hajbalzsam spray - 250 ml

 

Arckrémek bio és natúr hatóanyagokkal

Kínálatunkban csak gondosan válogatott arckrémek találhatóak meg, melyek mindegyikének tüzetesen ki lett elemezve az összetevő-listája. Így a ZöldDrogériában nem található olyan arckrém, ami tartalmazna kőolaj-származékot, kockázatos tartósítószert (pl. parabén) vagy allergán-gyanús illat- és színezőanyagot. A ránctalanító arckrémek esetében az anti-aging hatású összetevők (pl. kollagén, peptid) állnak a középpontban, a hidratáló arckrémek esetében pedig a vízhiányos bőrállapoton javító hatóanyagok (pl. hialuronsav) segítik a víz megkötését. A száraz arcbőrt tápanyagokban gazdag növényi olajokat tartalmazó arckrémek, míg a zsíros bőr kezelésére a faggyútermelést szabályozó natúr növényi olajokkal felvértezett és szlikonmentes krémek ápolják a laghatékonyabban.

Bio2You nappali hialuronsav-kollagén ránctalanító arckrémAz arckrém toplista első helyezettje idén is a Bio2You nappali ránctalanító krém került, ami kollagénnel és hialuronsavval csökkenti a ráncok mélységét, valamint segíti a bőr hidratáltságát is. A második helyre került a Soins éjszakai ránctalanító arckrém, mely Q10-el serkenti a bőr kollagéntermelését és acmella kivonattal mérsékli a ráncok kontúrjait. Dobogós lett a Bio2You éjszakai ránctalanító arckrémje is regeneráló és hidratáló hatású növényi olajokkal és hialuronsavval. Nem sokkal maradt le az élbolytól a Soins mélyhidratáló hialuronsavas arckrém, ami shea vajjal és sárgabarackmag olajjal felvértezve a vízhiányos bőr kiváló ellenszere. Ötödik helyen végzett a Wise Tree Naturals randikrém, ami főleg a normál és fiatal bőr nagy barátja, köszönhetően a hidratáló és ránctalanító növényi hatóanyagoknak, s olajoknak köszönhetően.

 

 

 

1.  Bio2You nappali hialuronsav-kollagén ránctalanító arckrém - 50 ml
2.  Soins éjszakai ránctalanító arckrém Q10-el és acmella kivonattal - 40 g
3.  Bio2You ránctalanító éjszakai natúr arckrém hialuronsavval - 50 ml
4.  Soins mélyhidratáló arckrém hialuronsavval vízhiányos bőrre - 40 g
5.  Wise Tree Naturals natúr randikrém azonnali ránctalanításra - 50 ml

 

Arcápoló és ránctalanító natúr szérumok

A szérumok fő jellemzője, hogy tele vannak aktív hatóanyagokkal, s az arkcémekhez képest könnyedebbek, állaguk pedig folyékonyabb. A szérumok célzott megoldást, intenzív kezelést nyújthatnak egy-egy konkrét bőrproblémára: ránctalanítás, a bőr világosítása, egyenletesebbé tétele. A szérumokat érdemes az arckrémek előtt alkalmazni, mivel hatóanyagaik így nagyobb arányban és hatásosabban tudnak beszívódni a bőrbe. Egyszerű, mégis nagyszerű összetételüknek köszönhetően kevésbé kell tartani a kockázatos adalékanyagoktól, de így is érdemes figyelni, s kerülni a parabén tartósítószereket és az allergén reakciókat kiváltására hajlamos imesterséges vagy kétes eredetű illatanyagokat.

Soins 1.5% hialuronsav booster szérumA dobogó legfelső fokára a Soins hialuronsavas booster szérum került, ami kiválóan hidratálja a vízhiányos bőrt, s nem zsírosítja, mivel nem tartalmaz növényi olajokat. A lista második helyezettje a szuperhidratáló Medinatural szérum lett, ami kétféle molekulasúlyú hialuronsavval segít vízzel feltölteni a száraz arcbőrt. Harmadik helyen végzett a Medinatural ránctalanító szérumja, ami a retinol segítségével ösztönzi a bőr kollagéntermelését, így csökkentve a ráncok mélységét. A Wise Tree Naturals bőrfiatalító szérum került a negyedik helyre, ami alma őssejtekkel mérsékli a bőröregedést, argán olajjal feszesíti, míg hialuronsavval hidratálja az arcbőrt. Listánk ötödik helyezettje a Medinatural C-vitaminos szérumja lett, ami hatóanyaginak hála kiválóan hat a pigmentációs problémákra, a szem körüli sötét karikákra.

 

 

 

1.  Soins 1.5% hialuronsav booster szérum (olajmentes) - 15 g
2.  Medinatural szuperhidratáló hialuronsav szérum - 30 ml
3.  Medinatural ránctalanító retinol szérum - 30 ml
4.  Wise Tree Naturals szérum bőrfiatalításra bio alma őssejtekkel - 50 ml
5.  Medinatural Aktív C-vitamin szérum pigmentált bőrre - 30 ml

 

Szemránckrémek és szemkörnyékápolók bio hatóanyagokkal

Kínálatunkban csak olyan természetes szemkörnyékápoló krémek találhatóak meg, melyek receptúrájuk főleg natúr virágvizeken és hidegen préselt növényi olajokon alapszik. Bio minőségű növényi összetevők mellett tartalmaznak nagyon hatékony összetevőket is, mint a hialuronsav, a kollagén, a peptidek, a C-vitamin vagy az alma őssejt. Az INCI-listát átnézve viszont fontos észrevennünk, hogy az adott összetevők a listában hol helyezkednek el: minél hátrább helyezkedik el, annál kisebb arányban találhatóak meg a készítményben. Így az utolsók között lévő, csúcs-szuper és nevezetes összetevők mit sem érnek, ha alig találhatóak meg a krémben. A ZöldDrogériában csak olyan összetevőket emelünk ki, melyek valódi hatást kifejteni képes mértékben vannak jelen a szemkörnyékápolóban.

Bio2You natúr szemránckrém kollagénnel és hialuronsavvalA lista első helyére a Bio2You ránctalanító szemkontúr és szemránckrém került, ami magas kollagén és hialuronsav tartalmával regenerálja, táplálja és hidratálja a szemkörnyéki érzékeny bőrt. Második helyezett lett a Bio2You szemkörnyékápoló szérum, ami segíti a bőr kollagéntermelését, valamint hialuronsavval és aloe-verával segít feltölteni a finomabb ráncokat. Dobogós lett a Soins esszenciális szemránckrém, ami koffeinnel élénkíti a szemkörnyék vérkeringését és kis molekulájú hialuronsavval támogatja a bőr hidratáltságát. Negyedik helyen végzett az Eszterkrém szemkörnyék-feszesítő krém, mely hialuronsav segítségével növeli a bőr nedvességtartalmát, a szem alatti duzzanatok, a sötét karikák, a ráncok és szarkalábak ellen is igen hatásosan lép fel. A lista végére is egy Eszterkrém, az anti aging hatású szemránckrém került feszesítő hatású gránátalma-olajjal és hidratáló hialuronsavval tölti fel a finom ráncokat, s mérsékli a karikákat.

 

 

1.  Bio2You natúr szemránckrém kollagénnel és hialuronsavval - 30 ml
2.  Bio2You Anti-aging szemkörnyékápoló hialuronsav szérum - 30 ml
3.  Soins essential szemránckrém hialuronsavval és koffeinnel - 30 g
4.  Eszterkrém hialuronsavas natúr szemránckrém - 15 ml
5.  Eszterkrém Anti Age intenzív natúr szemránckrém hialuronsavval - 15 ml
Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk