Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr borotválkozási termékek

Natúr borotválkozási termékek: csak gondos, szakértői válogatás után, csak a megfelelő összetétellel kerülhetnek be az áruházba! Ezekben a termékekben nem találsz SLS-t, SLES-t, parabéneket és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb bio minőségű borotvahabokat, borotválkozás utáni krémeket és balzsamokat gyűjtöttük itt össze, melyek nem csak biztonságosak, de természetes összetevőikkel a bőrödet hatékonyan táplálják és ápolják. A bőröd számára fontos, hogy milyen anyagokkal kened be a borotválkozáskor és a borotválkozás után, elkerülendő az irritációt.

Rendezés:

Férfi borotválkozás: természetes borotvahabok, borotva krémek és borotválkozás utáni balzsamok, krémek

Bár egyre több férfi növeszt valamilyen arcszőrzetet, többségük még mindig napi szinten borotválkozik. Naponta húzza végig az éles borotvák pengéit arcán, vagy nyírja le borotvagéppel. Utóbbi esetben kevés mikrosérülés keletkezik a bőrön, így használat előtt nem igényel különösebb előkészületet, s borotválkozás után sem kell az ápolására különösen nagy hangsúlyt fektetni. Azonban a férfi többsége hagyományos, pengés borotvát használ. A fazonra igazított szakállak, a változatos bajuszok és pajeszok közötti területek is gyakran szőrteleníteni kell, ha meg akarja tartani a férfi az arcszőrzete jellegét és állapotát.

A hagyományos borotválkozás az előkészületeknél kezdődik. A férfiak arcbőre is tud puha és érzékeny lenni, amin hosszú távon is látható hegek maradhatnak a borotválkozás okozta vágásoknak köszönhetően. De nem ritka, hogy bőrpír, bőrfeszülés, égő érzés vagy apró gyulladt hólyagok is megjelennek a simává lett arcbőrön. Ezért a borotválkozást megelőzi valamilyen szőrpuhító borotvahab, borotvakrém vagy borotvagél használata. Használatukkal a szőrszálak puhábbak lesznek, arcbőr is rugalmassá és csúszóssá válik, így a borotva pengéi kisebb eséllyel sértik fel a hámréteget. A megfelelő borotvahab vagy borotva krém tehát nem csak a sérülések és hegek elkerülését szolgálják, de a bőrt is hidratálják és ápolják.

A borotválkozást követően is van ám teendő, az esetleg kipirosodott, irritált bőrt meg kell nyugtatni, hidratálni kell, s fontos tápanyagokkal erősíteni. A vágások, a karcolások és a mikrosérülések vérzés elállítására, a hegek tisztítását követő fertőtlenítésre after shave termékek használata ajánlott. E téren is egyre szélesebb kínálatból lehet választani, borotválkozás utáni krém, borotválkozás utáni balzsam és borotválkozás utáni olaj is elérhető a boltok polcain.

A borotválkozási termékeknél is kiemelten fontos az összetétel, hogy az adott készítménye minél több természetes összetevőt tartalmazzon, s minél kevesebb mesterséges alapanyagot. Sajnos kevés, kifejezetten a férfiak számára készült natúr kozmetikum érhető el a drogériákban, gyakran illatmentes vagy unisex illatú termékeket ajánlanak számukra.

A férfiak sajnos nincsenek elkényeztetve, ha natúrkozmetikumokról van szó, kevés márka kínál kifejezetten nekik szánt termékcsaládot, a többség csupán unisex vagy semleges illatokkal kedveskedik nekik. Az átlag készítmények viszont más kozmetikumokhoz hasonlóan szintén gyakran tartalmaznak bőrszárító vagy irritáló összetevőket. A borotvahabok és borotva krémek többsége nagyon hasonló alapösszetétellel rendelkezik, melyek a kényelemre, s nem a biztonságra és a kíméletes hatásra helyezik a hangsúlyt.

A natúr és bio minőségű borotvahabok, borotva krémek és a borotválkozás utáni krémek és borotválkozás utáni balzsamokkal szembeni legfőbb elvárás, hogy a lehető legnagyobb arányban tartalmazzanak természetes növényi összetevőket. Fontos, hogy olyan organikus növényi olajok és vajak kerüljenek a borotválkozási kozmetikumokban, melyek nem irritálják, allergizálják a bőrt. A minél nagyobb növényi hatóanyag tartalom egy jó lépés, de bőrpróbát az egyéni bőrérzékenység miatt minden esetben érdemes végezni. Azonban ennél többet is kell tudniuk, a növényi összetevők hivatottak hidratálni, nyugtatni, táplálni a bőrt, gyógyítani és fertőtleníteni a sebeket. 

Az aloe vera gél, a kakaóvaj, a shea vaj, a körömvirág és a kamilla kivonat mind-mind olyan összetevő, ami egy természetes borotválkozás utáni balzsam vagy krém fő hatóanyaga lehet. Bőrnyugtató, az irritációt és a gyulladást csökkentő, antibakteriális és fertőtlenítő hatású összetevők. Csupa olyan hatás, ami bár nem hangzik férfiasan, mégis az férfiak borotválkozástól kipirosodott, begyulladt, érzékeny bőrére jelenthetnek gyógyírt. Az after shave-ek jótékony hatásának köszönhetően a férfiak arcbőre gyorsabban regenerálódik, a hegek gyorsabban gyógyulnak és a bőr is puhább, selymesebb lesz.