Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr testápolók férfiaknak

Natúr férfi testápolás: minden testápolót gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétellel kerülhetnek be az áruházba! Ezekben a termékekben nem találsz SLS-t, SLES-t, parabéneket és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb, férfiasabb illatú bio testápolókat gyűjtöttük itt össze, melyek nem csak biztonságosak, de természetes összetevőikkel hatékonyan táplálják és ápolják is a bőrödet.

Rendezés:

Vegyszermentes és természetes férfi testápolók

A férfiak bőre is igényli az ápolást, annak ellenére is, hogy a reklámokban mindig csak a nőknek ajánlanak testápoló krémeket. A férfiak is ugyanolyan bőrrel rendelkeznek mint a nők, ugyanúgy ki tud száradni, ugyanúgy ráncosodik, s ugyanazok a környezeti hatások érik a mindennapi életben is. De ha belegondolunk, sok esetben talán még jobban ki is van téve a férfiak bőre a külső tényezőknek. Több olyan munkát végeznek, ami igénybe veszi a bőrüket, amitől nedvességet veszít vagy amitől gyorsabban öregszik. Manapság viszont még cikinek is számíthat a férfiak körében olyan kozmetikumok használata, amik nem a borotválkozással állnak kapcsolatban.

Pedig a kor előrehaladtával a férfiak bőre is elhasználódik, elöregszik, s a környezeti behatások is rontják annak állapotát. A nap káros UV-sugarai, a szél szárító ereje, a kétkezi munka okozta sérülések is mind hatással vannak a férfiak bőrére, s egyre látványosabb nyomokat hagynak a bőrfelszínen. Ezen hatások, s a bőrápolás hiánya miatt a férfiak talán még gyakrabban is küzdenek bőrproblémákkal, mint a nők. Csak ugye a hölgyek használnak testápoló készítményeket, a férfiak viszont nagyon ritkán, leginkább csak konkrét bőrbetegség esetén.

Ám ha egy férfi mégis felismeri, hogy fontosabb a bőre ápolása, mint a társadalmi elvárások, akkor érdemes olyan férfi testápolót választania, ami segít a panaszok enyhítésében, a bőrállapot javításában, s nem fokozza tovább a problémákat. Ezért érdemes természetes férfi testápolót választani. A testápolók olyan vizesebb, krémesebb állagú készítmények, amik főleg növényi olajok, virágvizek és vajak felhasználásával készülnek. Egységes textúrájukat a növényi alapanyagokat és a vizet elegyítő emulgeálószereknek köszönhetik, valamint vizes alapjuk miatt tartósítószereket is tartalmaznak. Ezzel szemben a testvajak csak növényi alapanyagokból, gyakran gyógynövények felhasználásával készülnek, összetételük tisztább, viszont állaguk kevésbé stabil.

A férfi testápoló krémek elsősorban abban különböznek a nők számára készült testápolóktól, hogy illatukat kimondottan a férfiak számára keverték ki. Olyan természetes illatanyagokat, parfümöket használnak fel, melyek alacsony allergiás kockázattal bírnak, s végeredményben egy férfiasabb, markánsabb, fanyarkás aromát adnak a férfi testápolónak. Ezen túl az összetételük érdemben nem tér el a többi testápolótól, lévén a céljuk is ugyanaz: hidratálják a bőr felsőbb mélyebb rétegeit is, vizet kössenek meg, s extra tápanyagokkal, nyomelemekkel teszik élettelibbé a bőrt. Nem ritka, hogy a legjobb férfi testápolók is tartalmaznak már valamilyen bőrfeszesítő, ránctalanító összetevőt is, így tovább növelve a testápoló hatását.

A legjobb férfi testápoló krémek bio és natúr növényi alapanyagokból készülnek, amik könnyebben beszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe is. Többnyire hidegen sajtolt növényi olajok és vajak adják ezen férfi testápolók alapját, amik mélyre hatóan hidratálják a bőrt, megkötik annak nedvesség-tartalmát, s ellenállóbbá teszik a sokszor káros környezeti hatásokkal szemben. A férfi testápolók is az ismert és jól bevált növényi összetevőkön alapszanak. Így könnyű szerrel találhatunk bennük aloe vera gélt, ami egy kiváló gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatással bíró hidratáló alapanyag. Szinte biztosan feltűnik egy férfiaknak készült testápolóban a három legjobb tápláló és hidratáló összetevőből legalább egy, legyen az a kókuszolaj, a shea vaj vagy a kakaóvaj. Az argán olaj is gyakori alapanyag a férfi testápolókban, köszönhetően az intenzív gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásának, hidratáló és bőrpuhító hatóanyagainak.

Ahogyan a nők, úgy a férfiak esetében is igaz a megállapítás, miszerint a bőr a legfontosabb és legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, testünk egy multifunkciós, ellenálló, mégis ápolásra és odafigyelésre érdemes szerve. Fontos szerepe van szervezetünk megóvásában és a méregtelenítésben, azonban mivel relatíve vékony, könnyen átjárható, sok minden felszívódik rajta keresztül. Így nagyon oda kell figyelni egy testápoló férfiaknak pontosan milyen összetevőket is tartalmaz. Sajnos sok olyan alapanyagot használ még fel a kozmetikai ipar, amit régóta nem kellene, emiatt ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes olyan természetes és vegyszermentes férfi testápolót választani, ami inkább megoldja, sem mint fokozza a meglévő bőrproblémákat.

Az átlagos drogériákban is kapható férfi testápolók egyik legfőbb alapanyaga valamilyen kőolajipari melléktermék, mint a paraffin, vagy a paraffinolaj, melyek bár megakadályozzák a bőr kiszáradását, de olyan módon, hogy egy masszív réteget képeznek a bőrön, ami meggátolja a bőrlégzést, esetleg mérsékli az izzadás folyamatát is a pórusok eltömítésével. Szintén problémásak lehetnek a használt tartósítószerek, ugyanis gyakran alkalmaznak erre a célra bőrszárító alkoholt vagy hormonkárosító parabéneket. A túl erős antioxidáns hatású anyagokat - mint a BHA vagy a BHT - is érdemes kerülni, szintetikus összetételük alapból kockázatokat rejt magában. Szintén a mesterséges előállítás okozhat problémát a színezékek, illatanyagok, parfümök esetében is, gyakran tartalmaznak irritáló vagy allergizáló összetevőt.