Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Naptej arcra és fizikai fényvédő arcra

Rendezés:

Arckrém fényvédővel

A fényvédős arckrémek olyan arckrémek, amelyek a normál funkciójuk (hidratálás, mattiítás, anti-aging, ránctalanítás) mellett fényvédőt is tartalmaznak. Gyakran a fényvédelem mellett enyhén színezettek is, így felkenés után már rögtön egyenletes bőrtónus érhető el.

Arckrém fényvédővel: fizikai vagy kémiai fényvédő

A fényvédő anyag lehet kémiai fényvédő, amely elnyeli az UV sugarakat (és közben az anyag szerkezete átalakul) vagy fizikai fényvédő: a kis ásványi szemcsék mint tükrök verik vissza a napsugarakat. A ZöldDrogéria.hu alapelveinek megfelelően nem forgalmazunk kémiai fényvédő termékeket, mivel ezek lehetnek hormonkárosító hatásúak, potenciális allergének. 

A fizikai fényvédők tekintetében is lényeges kiemelni, hogy a szemcsék mérete szerint megkülönböztetjük a nano illetve a nem-nano fényvédőket. A nano szemcsék olyan aprók, hogy áthatolnak a bőrön, így aggályos a használatuk. A ZöldDrogéria.hu ezért nem forgalmaz nano fizikai fényvédőket. Összefoglalva kínálatunkban és az arckrém fényvédővel kategóriában is csak nem-nano fizikai fényvédős arckrémeket találsz. 

Miért lényeges a fényvédelem?

Az UV sugárzás az egyik legkárosabb környezeti hatás a bőrre nézve. (Miközben szerepe nagyon lényeges pl. A D-vitamin képzés tekintetében). Az UV sugárzás roncsolja a sejteket, szabadgyököket szabadít fel. Azonnali hatása lehet a bőrszárazság, középtávon felelős lehet a zsírcsomók (millia) és öregségi foltok megjelenéséért, hosszú távon pedig öregíti a bőrt: a ráncok hamarabb jelennek meg és jellemzően mélyebbek. Akár már egyetlen leégés a fiatalkorban erőteljes ráncosodást idézhet elő idősebb korban az érintett területen. Éppen ezért a modern bőrápolás mantrája, hogy folyamatos, télen-nyáron alkalmazott fényvédelem szükséges. Az időben kezdett fényvédelem hosszú távon nagyon kifizetődik. 

Színezett vs nem színezett

A legtöbb arckrém fényvédővel egyben színezett BB krém is. A nem színezett krémek tekintetében, ha fizikai fényvédőt tartalmaz, akkor enyhe fehér réteg lehet jelen a bőrön, amely félóra elteltével kevésbé látványossá válik. Kaphatóak olyan fényvédő arckrémek, amelyek a növényi összetevő fényvédő hatásának köszönhetően adnak minimiális védelmet (ezeket önállóan  csak télen, nem direkt napsütésben javasoljuk használi. ). 

A színezett fényvédős arckrémek a mi kínálatunkban natúr színezőanyagokat jellemzően vas-oxidokat tartalmaznak. Ezek egy enyhe barnás árnyalatot jelentenek. Semmiképp sem adnak olyan fedést mint egy alapozó, inkább csak egy áttetsző réteget képeznek a bőrön, az arcbőr egyenletesebb felületű és árnyalatú lesz a használatukkal. 

Mit jelent az SPF és mire van szükségem egy fényvédős arckrémben?

Az SPF egy széles körben elterjedt jelzőszám: azt mondja meg, hogy hányszor tovább tartózkodhatsz a napon leégés nélkül a fényvédő nélküli állapothoz képest. Azaz ha pl. Nyár van és süt a nap, akkor 10 perc után már leégnél, akkor egy SPF 10-es fényvédő arckrém 100 percig védelmet nyújt (persze megfelelő rétegben felkenve). 

Hogy milyen erősségű fényvédelemre van szükséged, azt befolyásolja az arcbőröd kreolsága illetve hogy téli vagy nyári időszak van-e és mennyi időt töltesz az adott napon a szabadban. A választékunk a legtöbb időszakra megoldást kínál, ugyanakkor nyáron inkább javasoljuk, hogy a kényelmi megoldás helyett (fényvédős arckrém) használj inkább egy fizikai fényvédőt arcra az arckrémeddel kombinálva és a nap folyamén legalább egyszer aplikáld újra. 

Az SPF 30-50 érték tekintetében az álláspontunk, hogy ez elégséges védelmet nyújt és ne magasabb faktorszámú terméket keress, hanem inkább napjában többször kend újra a fényvédőt, így hatékonyabb a védelem. 

Milyen arckrém fényvédővel a megfelelő számomra? 

A bőrállapotnak megfelelően más és más fényvédős arckrémet javaslunk. A teljesség igénye nélkül:

  • Fiatalabb bőrre, tiniknek elsősorban a könnyed textúrájú Schüssler BB krémet javasoljuk.
  • Érzékeny bőrűeknek a nyugtató rózsavizes Eszterkrém Rózsa elixír az ajánlatunk, amely magas, SPF 30-as védelmével kielégítő védelmet ad még nyáron is.
  • Anti-aging termékeket keresőknek elsősorban a Soins színezett krémét ajánljuk Q10-zel kombinálva, de jó megoldás lehet nekik az Eszterkrém Rózsa elixír is.
  • Vegyes/zsíros bőrűeknek a Nagora homoktövis arckrémje ideális, kár hogy csak kb. SPF 5-ös védelmet nyújt, ezért a nagyon borús téli napokon kívül plusz fényvédő alkalmazása szükséges.

Lényeges kiemelnünk még az ajkak védelmét: erre a területre ritkán kerül arckrém, pedig az ajkak bőre ha lehet még érzékenyebb: az Eszterkrém fényvédős ajakbalzsamja erre kínál megoldást. 

Ha még kérdésed lenne, hogy melyik arckrém a számodra ideális választás, akkor lépj velünk kapcsolatba és örömmel segítünk!