Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Natúr és bio kézkrémek

Natúr kézkrémek és körömápolók: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben a kézkrémekben nem találsz SLS-t, SLES-t, parabén-t és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A legjobb bio és natúr növényi olajokból, kivonatokból készült kézkrémeket és körömápolókat válogattuk össze. A természetes kézápolás és körömápolás, ott kezdődik, hogy az érzékeny, száraz vagy ekcémás kézbőr is puhább, nyugodtabb lesz, s nem ront az állapoton mindenféle káros vegyi anyag.

Rendezés:

Természetes kézkrémek száraz bőrre és ránctalanító kézkrémek

Testrészeink közül a kezeinket éri a legtöbb külső hatás. Ezért a kézbőr is jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve a külső, környezeti tényezőkkel és ártalmakkal szemben. A mindennapos kézmosásoktól és a rosszul választott kézkrémektől a téli fagyokon át a nyári forróságig és a nap sugaraiig sok minden roncsolja a bőrt. Emiatt a bőrünk könnyebben szárad ki és gyorsabban is ráncosodik a kezeinken. Ezért már egészen fiatal kortól is érdemes kézkrémet használni.

Általában véve a kézkrémet inkább száraz bőrre használunk, különösen ekcémás tünetek esetén. Ezért alapvetően a bőr hidratálásán van a hangsúly a kézkrémek legtöbbjénél. Érdemes természetes hatóanyagok segítségével vizet juttatni a bőrünkbe, ezért a legjobb kézkrémek szerintünk nagyobb arányban tartalmaznak növényi olajokat és vajakat. A natúr és bio kézkrémek olyan természetes növényi alapanyagokkal hidratálják és táplálják akár az extra száraz kézbőrt is, mint a shea vaj, a kókusz olaj, az aloe vera gél, vagy éppen a sárgabarackmag olaj és a jojoba olaj. Ekcémás bőrre érdemes illatmentes kézkrémet választani, vagy olyat, amiben allergénmentes parfüm található, ami nem fokozza az ekcéma tüneteit.

A bőr a kézfejünkön viszonylag vékony, könnyen ráncosodik, emiatt a legjobban itt lászik meg a korunk a bőrünkön. A ránctalanító kézkrémek közül is érdemes természetes kézkrémet választani, mivel tisztább hatóanyagokkal és biztonságosabb összetevőkkel rendelkeznenk. Az öregedésgátló, érett bőrre ajánlott bio és natúr kézkrémek a ránctalanító hatást olyan organikus növényi összetevőkkel érik el, mint a gránátalmamag olaj, a mandula olaj. Gyakran kiegészítik a ránctalanító kézkrémek hatását hidratáló hialuronsavval vagy antioxidáns homoktövis-kivonattal.

Azonban lehet akármilyen szuper kézkrém száraz bőrre a polcunkon, fontos, hogy ne várjunk tőle csodát. A kézbőr állapotának javítását és megfelelő szinten tartását hétköznapi odafigyeléssel is elérhetjük, nem csak kézkrémmel. Érdemes minél jobban odafigyelni a használt savas, lúgos tisztítószerekre, amik erős zsíroldó hatásúak, a kézbőrt is erősen igénybe veszik. A sok kézmosás szárító hatását, a gyakran SLS-tartalmú folyékony szappanok okozta száraz bőrt a legjobb kézkrémek sem tudják ellensúlyozni.  A kézfertőtlenítő szerek magas alkohol-tartalma is kivonja a bőrből a vizet, valamint a manikűr-termékek is szárító hatásúak lehetnek.

Emellett az sem mindegy, hogy a hasznos vagy annak mondott összetevők mellett, milyan adalékanyagok találhatóak még a kézkrémünkben. Sajnos legdrágább ránctalanító kézkrémben és a leghétköznapibb száraz bőrre ajánlott kézkrémben is könnyűszerrel találhatunk káros, vagy kockázatos összetevőket. Abban az esetben persze nem kell ezektől tartani, ha megfelelő helyen vásárolunk természetes kézkrémet.

  • Sajnos - az amúgy hatásos és kockázatmentes hétköznapi hidratáló anyagok, mint - a glicerin, vagy éppen maga a víz mellett gyakran tartalmaznak a kézkrémek is paraffin vagy vazelint. Ezek a kőolajszármazékok a hiedelmek szerint jól hidratálnak, azonban a bőr nem tudja felszívni őket, hatásukat úgy érik el, hogy vízzáró réteget képezve a bőrön megakadályozzák a további nedvességvesztését.
  • A tartósítószerek nagyobb veszélyt is jelenthetnek, nem csak a bőrünk állapotára, de a szervezetünkre is. Több hagyományos tartósítószer is hormonkárosító hatású, főleg a parabénekre igaz ez a megállapítás, amiket leginkább butylparaben vagy ethylparaben néven találhatunk meg a kézkrémek összetevő-listáján. Azon túl, hogy beavatkoznak a szervezetünk működésébe, már rákkeltő hatásukat is vizsgálják.
  • A kézkrémekben található parfümök, többnyire szintetikus illatanyagok, melyek pontos összetétele nem ismert, így magas a kockázat, hogy valamilyen irritáló, allergizáló anyagot is tartalmazhatnak. Érzékeny vagy ekcémás bőr esetén ezért ajánlott illatmentes kézkrémet választani.