Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Rólunk

Köszöntünk a ZöldDrogéria.hu-n!

 

A ZöldDrogéria webáruházat azért hoztuk létre, mert elkötelezettek vagyunk a zöld életvitel mellett, valamint hiszünk abban, hogy van alternatíva a hagyományos vegyszerekkel szemben. Szeretnénk minél több ember számára elérhetővé tenni a natúr kozmetikumokról szóló információkat, minél több emberhez eljuttatni ezeket a termékeket, ezáltal is hozzájárulva minden vásárlónk jóllétéhez és egészségéhez, illetve csökkentve a káros környezeti hatásokat (kevesebb vegyszer kerül a természetbe). Törekszünk arra, hogy minél több hazai terméket tegyünk elérhetővé számodra is!

A webshop létrehozásakor az vezérelt minket, hogy olyan áruházat hozzunk létre, ahol a “natúr” és “bio” jelzés csak akkor ér valamit, ha a termék összetevő listája azt visszaigazolja. Olyan, valódi natúr-kozmetikumokat kínáló webáruházat akartunk létrehozni, ahol minden terméket az összetevők listája (INCI) alapján válogattunk. Sajnos a tapasztalatunk szerint a magukat bio webáruháznak nevező internetes kereskedések túlnyomó része nem szűri meg a kínált termékeit, így nagy számban árulnak olyan kozmetikumokat is, melyek allergizáló, irritáló, kockázatos, vagy éppen káros vegyi anyagokat is tartalmaznak. Ezért azok számára szeretnénk megoldást nyújtani, akik a valóban natúr kozmetikumok iránt érdeklődőknek, akik hiteles és tényeken alapuló válogatott kínálatból kívánnak választani saját maguk és a családjuk számára.

Tudjuk, hogy mennyire nehéz valóban kockázatmentes kozmetikumokat találni, s megértjük, hogy mennyire fárasztó állandóan az összetevőlistákat böngészni, ha az ember biztosra szeretne menni. Ezért amit mi kínálunk, az a biztonság, hogy a nálunk kapható termékek nem tartalmazzák a tiltólistánkon található egyetlen kockázatos, vagy káros vegyi anyagot sem.

Minden termékünket felkért szakértőnk, Magyarország egyik legelismertebb környezet-kémikusa, Simon Gergely véleményezett. Amely termék vagy összetevő nem felelt meg, az nem kerülhetett be a kínálatba. Törekszünk arra, hogy minél több termékről ne csak összetevők alapján, hanem személyes használat és tesztelés során is véleményt formáljunk!

Zöld elkötelezettségünkhöz híven a csomagolás során több mint 90%-ban olyan alapanyagokat használunk, melyek újrahasznosítható papírból (PAP20, PAP22) készültek. A dobozokat, tér-kitöltő papírokat, a légpárnás borítékok külsejét, vagy a papírtáskákat a szelektív kukákban elhelyezve csökkenthetjük kiszállítással és a csomagátvétellel kapcsolatos környezeti terhelést.

A webshop alapítói:

Dia & Balázs
Írj nekünk, ITT!

A ZöldDrogéria.hu felkért szakértője: Simon Gergely

Környezetkémikus. 1991 óta foglalkozik az ipar környezetre gyakorolt hatásával. Az elmúlt években a légszennyezés mellett ipari szennyezésekkel,a vegyi anyagok egészségügyi kockázataival, növényvédő szerekkel, városi rovarirtással és általánosságban környezetjoggal is foglalkozott. 2006 és 2009 között Brüsszelben követte a környezetvédelmi, élelmiszer-biztonsági és egészségügyi bizottság munkáját. Kiemelt érdeklődési területe az elmúlt években a kozmetikumokban található káros vegyszerek és azok egészségre és környezetre gyakorolt hatása.

Saját blogján rendszeresen publikál a témában. VEGYI BLOG

 

 

 

A webshop tulajdonos adatait a linkre kattintva tekintheted meg.