Natúr és bio arckrémek zsíros bőrre

Natúr arckrémek zsíros és pattanásos bőrre: Minden terméket gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétel kerülhet be az áruházba! Ezekben az arckrémekben nem találsz retinyl palmitate-ot és hormonkárosító fényvédőket, parabéneket, BHA-t és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

A zsíros, esetleg pattanásos vagy mitesszeres bőrre a legjobb megoldást a natúr és bio alapanyagokból készült természetes arckrémek jelentik. A bőr faggyútermelését leghatásosabban a jojoba olaj, a csipkebogyó olaj és a ligetszépe olaj képes szabályozni, s normál szintre beállítani.

Rendezés:

Arckrémek zsíros bőrre és arckrémek pattanások, mitesszerek ellen

A bőrünk folyamatosan termeli zsírt, azaz a faggyút, ami óvja a bőr állagát és felsőbb rétegeit is. Egyre többeknél megjelenő probléma azonban, hogy túl sok zsírt termelnek a faggyúmirigyek, amitől fényesen csillogóvá válik, különösen az arc T-vonalán. A túlzott faggyútermelés könnyen okozhat látható és kellemetlen bőrproblémákat, ugyanis a túl sok zsír növeli az elszarusodás kockázatát, ezáltal eltömítve a szőrtüszők nyílásait. Mivel a faggyú így nem tud kiürülni a bőrünkből, megjelennek a mitesszerek és pattanások. Ez persze nem olyan nagy tragédia tinédzser-korban, felnőtteknél azonban nem tekinthető normális bőrállapotnak.

Mielőtt elkezdenénk megkeresni a legjobb arckrémet zsíros bőrre, érdemes megvizsgálni, hogy mi okozhatja a problémát. A felületi kezelés csak ideiglenes vagy félmegoldás csupán. A zsírosodó bőrre való hajlam egyfelől örökölhető is, másfelől külső környezeti hatások (napfény- vagy levegő-hiány), de lelki (stressz, depresszió), s táplálkozásra visszavezethető okok is állhatnak a probléma mögött. Megannyi étel okozhat zsírosódó bőrt, kezdve a magától értetődő zsíros vagy olajos ételektől és olajos magvaktól az erősen fűszerezett ételeken át az olyan élvezeti cikkekig, mint a csokoládé, a kávé, a cigaretta, s az alkohol.

Amennyiben az életmód- vagy étrend-váltás nem oldja meg a faggyútermelés problémáját, úgy érdemes a kozmetikumok felé fordítani a figyelmet. Sajnos nagyon sok arckrém mitesszeres bőrre és arckrém pattanásos bőrre tartalmaz olyan összetevőket, amik nem segítik elő a megoldást, inkább csak fokozzák a problémát. Az arckrémekben található kőolaj-származékok (paraffin, vazelin) tovább rontják az eltömített pórusok állapotát. A szilikonok vékony réteget képeznek a bőrön, ezáltal megakadályozva az egészséges bőrlégzést, ami hatással van a bőr víztartalmára és hőháztartására is. A hormonrendszerre gyakorolt hatás miatt érdemes kitérni a problémás tartósítószerekre (parabének, phenoxyethanol) is, melyek áttelesen, de ronthatnak a bőr állapotán. A sokszor allergizáló, irritatív szintetikus illatanyagok, parfümök tovább ronthatják az érzékeny bőr állapotát, esetleg gyulladást is előidézhetnek.

Ha zsíros bőrre keresünk arckrémet, esetleg pattanás elleni arckrémet, vagy mitesszer elleni krémet keresünk, akkor arra is oda kell figyelni, hogy mi hiányzik belőle, nem csak arra, hogy mi van benne. A natúr vagy bio minőségű növényi olajok igazi megváltást jelenthetnek a zsíros bőr számára, még ha furán is hangzik, hogy a túl sok zsírra még olajat is kenjünk. Itt tudni kell, hogy a bőr azért termel túl sok faggyút, mert hiányolja a megfelelő mennyiségű zsiradékot. Azáltal, hogy kívülről, zsíros bőrre ajánlott arckrémek olajos hatóanyagaival enyhítjük a “hiányt”, a bőrünk is kevesebbet fog termelni a faggyúból. A növényi olajok segítenek a pórusok kitisztításában és tisztán tartásában, így nem csak a zsírosodás mértéke csökkenthető, de a pattanások, mitesszerek száma is.

Az egyik legkiválóbb ellenszere a zsíros bőrnek a jojoba olaj, ami igazából egy afrikai cserjéből kinyert viasz. Ha zsíros bőrre arckrémet keresel, akkor olyan terméket válassz, amiben található jojoba, mivel az összetétele sokban hasonlít a bőr által termelt faggyúval. Használatával a bőr kevesebb zsírt termel, mivel hidratáltabb és egészségesebb lesz, a benne található tápanyagok és vitaminok pedig erősítik a környezeti behatásokkal szemben. A jojoba olaj viaszos állaga révén lejut a bőr mélyebb rétegeibe, a szőrtüszőkbe is, ahol segítenek feloldani a felgyülemlett faggyút és egyéb szennyeződéseket, így elősegítve annak tisztulását. A jojobás arckrémek zsíros bőrre antibakteriális hatásukkal segítenek megelőzni, vagy enyhíteni a meglévő bőrgyulladást. Ha pattanás elleni arckrémet keresel, jojobásat válassz, s adj neki időt hatni, még akkora is, ha eleinte csak ront a bőr állapotán!

A zsíros bőrre ajánlott arckrémet összetevői között érdemes keresni a csipkebogyó olajat is, ami bár elsősorban ránctalanító hatásáról ismert a benne található megannyi vitaminnak és ásványi anyagnak köszönhetően. A csipkebogyó olaja is könnyen és gyorsan beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe is, elősegítve a bőrsejtek megújulását, s a faggyútermelés egyensúlyának helyreállását is. A ligetszépe olaj a pattanás elleni krémek és a mitesszerekre való készítmények egyik csodafegyvere. A ligetszépe olaj igen gazdag esszenciális olajokban, sok-sok omega-6 zsírsavat, s a pattanások ellen kiválóan ható linolsavat tartalmaz. Tápanyagainak segítségével a ligetszépe olaj normalizálja nem csak a zsíros, de a száraz bőr zsírtermelését is, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig segíti a pattanások és egyéb bőrproblémák gyógyulását.