Natúr popsikrémek és popsikenőcsök

Natúr baba popsikrémek: Minden popsikenőcsöt gondos szakértelemmel válogatunk, csak a megfelelő összetétellel kerülhetnek be az áruházba! Ezekben a popsikrémekben nem találsz SLS-t, SLES-t, ALS-t, SCS-t és CAPB-t, valamint parabéneket, phenoxyethanolt és BHT-t, de nem tartalmaznak mesterséges, vagy káros tartósítószereket és színezékeket sem.

Kínálatunkban csak és kizárólag a legjobb popsikrémek és popsitörlők találhatóak meg természetes alapanyagokból. A bio és natúr popsikenőcsök, popsikrémek és popsitörlő kendők a legkiválóbb minőségű alapanyagokból, növényi olajokból és kivonatokból készültek. A baba popsikrémek és kenőcsök káros anyagoktól mentesen ápolják a babák érzékeny bőrét, orvosolva a kipirosodás és a pelenkakiütés okozta kellemetlen tüneteket.

Rendezés:

Natúr és bio baba popsikrémek vegyszermentesen

A baba popsikrém kiválasztásánál a két legfőbb szempont az elért hatás, valamint a megfelelő összetétel. A popsikrémet valaki minden pelenkacserénél használja, valaki pedig csak pirosság, kiütés esetén kenik be. Érdemes önmérsékletet gyakorolni a popsikrém használatában, mivel a babák fejlődésben lévő bőrének is szüksége van az önregeneráló képesség kifejlődésére. A lényeg azonban, hogy enyhítsen a bőr gyulladtságán, mérsékelje a popó kivörösödött színét, s javítsa az égető érzés miatt rosszkedvű babánk kedvét.

Mivel újszülött babáknál használjuk, ezért fokozott óvatossággal kell választanunk a popsikenőcsöt, hiszen a babák bőre még folyamatosan fejlődik, ezáltal még érzékeny a külső hatásokra. A legtöbb növényi összetevő esetében még nem ismerjük a lehetséges allergiás kockázatot, fokozatosan, a babák bőrét fokozatosan, gyengéden kell kitenni a potenciális allergéneknek. A babák bőre testükhöz képest nagy, arányaiban több anyagot szív fel a bőrön keresztül, így az nagyobb terhelést jelent az újszülöttek szervezetének.

Az ideális baba popsi kenőcs éppen ezért vegyszermentes, színezékmentes és illatmentes popsikrém. Fontos, hogy a választott popsikrém lehetőség szerint tartalmazza a természetes növényi összetevők ideális kombinációját, ami egyszerre táplálja és hidratálja a babák érzékeny bőrét, s megóvja a kiszáradástól és gyulladástól. Természetes növényi olajok és vajak, organikus hatóanyagok adják a bio és natúr popsikrémek alapját, mint a shea vaj, a kakaó vaj és a kókuszolaj. 

A természetes popsikrémek gyakori hatóanyaga a biztonságosan, nem-nano cink-oxid, ami megelőzi a gyulladások kialakulását, s csökkenti is a meglévő bőrpírt. A bőr számára fontos cinket is pótolja a cink-oxidos popsikenőcs, így elősegítve a bőr regenerációját. A gyulladást, az irritációt és a kipirosodott bababőrt olyan összetevők enyhíthetik még, mint az aloe vera gél, a körömvirág kivonat vagy a bíbor kasvirág (echinacea). A bio baba popsikrémek állaga is megfelelő, jól kenhetőek, egyenletesen és gyengéden lehet eloszlatni a babák puha bőrén.

Mivel újszülött babákról van szó, ezért különösen fontos, hogy tisztában legyünk vele, mennyi káros és kockázatos adalékanyag található az átlagos, patikákban és bababoltokban is kapható popsikrémekben. Ha nem is annyira hatékony egy popsikrém, legalább ne okozzon plusz problémákat. Amennyiben nem bio és natúr minősítésű baba popsikrémet választunk, akkor legalább az alábbi összetevőket kerüljük el:

  • Hormonkárosító tartósítószerek, mint a bőrön maradó babakozmetikumokban már nem használható parabéneket kiváltó egyéb anyagok. A BHA-t például potenciális rákkeltő hatásai miatt vizsgálják, ahogy a BHT-t is összefüggésbe hozták már tumorképződéssel. A phenoxyethanol bizonyítottan kontaktallergiát okoz, hormonrendszerre kifejtett hatása még nem tisztázott. A beznyl alcohol is allergiás reakciók kiváltására, a popsikrémekben alacsonyabb mennyiségben kevésbé kockázatos.
  • A triklozán egy még túl gyakran használt antibakteriális hatóanyag az átlagos popsikrémekben, holott konkrétan tudjuk róla, hogy károsítja a babák hormonrendszerét.
  • A popriskrémekben is előfordulhatnak még a PEG-ek (propylene/butylen glycol) is, amik a bőr nedvességtartalmának megőrzését hivatottak segíteni, azonban gyakorlatilag csak eltömítik a bőr pórusait és gyengítik a bőr szerkezetét. Irritációt is okozhat, s előfordul, hogy más anyagokkal (pl. rákkeltő etilén oxiddal és 1,3 dioxánnal) szennyezettek.
  • A kőolajszármazékok (paraffin) bár nem ártalmasak a bababőrre, hatásuk legalább kérdéses. Olcsó, nagy mennyiségben használt alapanyag, viszont a bőrünk nem tudja felszívni, mert vízzáró réteget képez a bőrön, így növelhetik a bakteriális/gombás felülfertőzés esélyét az irritált babapopsin.
  • A gyakran mesterséges színezékek és illatanyagok nem növelik a popsikrémek hatásfokát, csak élvezeti értéket nyújtanak, főleg a szülők számára. Sajnos előfordulhat közöttük olyan összetevő, ami irritálja, allergizálja az érzékeny bababőrt, főleg, hogy gyakoriak a szintetikus parfümök használata. Érdemes tehát illatmentes popsikrémet választani, vagy ami garantáltan allergénmentes parfümöt tartalmaz.