Kedves Látogatónk! A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát és elfogadja a vásárlás menetével, továbbá az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos irányelveket .

Termékek Menü

Termékek amiket nem találsz meg nálunk: Retinyl Palmitate

Simon Gergely környezetkémikus írása:
Az A-vitamin származéka, tudd meg mi a gond vele és miben rejtőzhet ez az anyag? 

 

 

Az A vitamin egy származéka. Gyakran alkalmazzák testápolókban, arckrémekben illetve naptejekben, sőt gyerektermékekben is megtalálható. Egyesült Államokbeli hivatalos vizsgálatok szerint a retinyl palmitate gyorsítja a bőrák kialakulását napfény hatására egér kísérletek során. Alapvetően a naptejekben használt retinyl palmitate jelent kockázatot, de mivel nem zárható ki egyéb esetben a kockázat, illetve változó, hogy ki és mikor milyen körülmények között használna retinyl palmitate-t tartalmazó kozmetikumot, inkább jobb nem használni. Az EWG is alapvetően óvatosságra int és nem javasolja ezen anyag használatát.
A kövektező Retinyl Palmitate tartalmú natúrkozmetikumok kapcsán ezért óvatosságra intünk és nálunk nem tudod megvásárolni őket. A Krémmánia listáján tudod elleőrizni mely termékekben található Retinyl Palmitate.

GARANTÁLJUK, HOGY A ZÖLDDROGÉRIA EGYETLEN TERMÉKE SEM TARTALMAZZ RETINYL PALMITATE-T NÉZZ KÖRÜL TESTÁPOLÓINK VAGY ARCKRÉMEINK KÖZÖTT!

A szerzőről:
Simon Gergely, környezetkémikus. 1991 óta foglalkozik az ipar környezetre gyakorolt hatásával. Az elmúlt években a légszennyezés mellett ipari szennyezésekkel,a vegyi anyagok egészségügyi kockázataival, növényvédő szerekkel, városi rovarirtással és általánosságban környezetjoggal is foglalkozott. 2006 és 2009 között Brüsszelben követte a környezetvédelmi, élelmiszer-biztonsági és egészségügyi bizottság munkáját. Kiemelt érdeklődési területe az elmúlt években a kozmetikumokban található káros vegyszerek és azok egészégre és környezetre gyakorolt hatása.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog-cikk